Kosjerićka čajanka, za svakog po nešto

Od sredine prošlog veka u Kosjeriću se, povodom Međunarodnog dana žena, organizuju Čajanke, jedinstvene u Srbiji, uvek sa različitom temom. U susret ovogodišnjem 8. martu, 55 godina od Nobelove nagrade Ivi Andriću, njihovo druženje bilo je u znaku Andrićeve "Jelene, žene koje nema".

Uz čaj i keksiće, program najmlađih za mame i bake, zabava počinje prebiranjem po sećanju na ranije čajanke.

"Od kada živim u Kosjeriću, a to je nekih 40 godina, redovno dolazim na čajanke... Nekad su žene donosile svoje kolače da se posluže", kaže Rada Milović.

"Uvek se nešto novo pridoda, ili recital, ili neki program o majci, ili neki humanitarni. Ove godine govorilo se o Andrićevim pesničkim danima i knjizi 'Jelena, žena koje nema'", kaže  Milijana Matić.

Pesnikinja i organizatorka kviza Milunka Mitrović kaže da su dame uglavnom obaveštene o Andriću, kao i o našoj tradiciji i precima.

"Mi sve možemo da budemo 'Jelene, žene koje nema', mi smo romantične, magične, poetične, nostalgične, ali svakako imamo i Jelena večeras i Jelene dobijaju knjigu, Jelena - žena koje ima", kaže Snežana Joksimović, direktorka Turističke organizacije Kosjerić.

Uz poetski kviz, birala se i kraljica, medena i koketa zabave praćene muzikom, na koju su stigle i dame iz Užica, Bajine Bašte, Zlakuse.

"Meni je ovo nekako posebno, jer uvek kada smo bili na nekim zabavama, bilo je to nekako monotono, samo igranka i druženje, ali ovo je program za svačiju dušu, za svakog ponešto i mi smo oduševljeni", kaže Mirka Šunjevarić iz Zlakuse.

Poklon - iznenađenje Turističke organizacije bila je i knjiga za svaku gošću šarmantne kosjeričke Čajanke. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво