Читај ми!

Pretplata za RTS i RTV neće preći 150 dinara

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da pretplata za RTS i RTV neće preći 150 dinara.

Aleksandar Vučić je, obrazlažući odluku Vlade o povećanju plata i penzija, a imajući u vidu da će povećanje doneti građanima bar neki boljitak, rekao da su odlukom o pretplati želeli da doprinesu tom boljitku.

Takva odluka je, kaže, doneta da bi naplata bila veća, ali i kako penzioneri ne bi celo povećanje penzije potrošili na pretplatu.

Da bi se to omogućilo, država će iz budžeta isplatiti četiri milijarde dinara za rad te dve televizijske kuće, rekao je Vučić i dodao da je MMF saglasan sa tim predlogom.

"Mislim da je to dobra televizija i da država mora da uloži u nacionalni servis, on ne sme da nestane", istakao je Vučić.

Premijer je objasnio da će se deo novca obezbediti povećanjem akciza na gorivo sa 137 na 139 dinara.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво