Novi pasoš uslov za put bez viza

Ministar policije Ivica Dačić pozvao je danas građane Srbije da stare lične karte i pasoše zamene novim dokumentima. Dačić je naglasio da će se ukidanje viza za putovanje u zemlje šengenskog sporazuma odnositi samo na nove pasoše.

"Uskoro ćemo prestati sa izdavanjem starih pasoša jer imamo nelogičnu situaciju da je od jula, kada je počelo izdavanje novih, izdato više starih, zato što građani žele da izbegnu gužve", rekao je Dačić novinarima u Kriminalističko-policijskoj akademiji u Zemunu.

On je rekao da je Srbija na dobrom putu da dođe do liberalizacije viznog režima, a službe za izdavanje pasoša rade u dve smene i više nema toliko gužvi prilikom predavanja dokumentacije.

Odgovarajući na pitanja o budućim akcijama policije, ministar je kazao da ona ne najavljuje hapšenja, kao i da "ne radi po narudžbini i po najavama".

"U policiji se sprovode akcije koje nemam nameru da sprečavam, podstičem borbu protiv kriminala, naročito organizovanog, a ko će biti na udaru, to ćete videti u narednim danima", rekao je Dačić.

Na svečanom prijemu treće generacije studenata Kriminalističko-policijske akademije u Zemunu, Dačić je poručio da nema uspešne policije bez kadrova koji su obrazovani i prate sve što se na tom planu dešava u svetu i da nema uspešnih rešavanja krivičnih dela bez dobre kriminalističke policije.

Obrazovna delatnost MUP-a je veoma važna i treba "razbiti tu famu" da se u vojsku ili policiju ide jer se tako najlakše dobija posao ili stan, rekao je Dačić i naglasio da policija ne može biti jaka bez obrazovanja i poverenja koje u nju ima narod.

Ministar je dodao da će diplomcima akademije, koje čekaju radna mesta u MUP-u, pomoći da dobiju najbolja mesta, dodavši da mladim ljudima treba pomoći i da "svi treba da shvate da mladost ne sme da bude veći hendikep od starosti".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво