Читај ми!

Vulin: Srbija neće zatvarati granice

Srbija će nastaviti da se ponaša u skladu sa međunarodnim obavezama i neće zatvarati granice, kaže za RTS ministar za rad i socijalnu politiku Aleksandar Vulin. Očekuje se povećanje migranta i veći pritisak na severne granice pa će biti formirano nekoliko manjih prihvatnih kampova u nekoliko gradova. Srbija na migrante ne troši novac iz budžeta, napominje Vulin.

Aleksandar Vulin je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da se položaj Srbije ne može porediti sa drugim evropskim zemljama jer migranti ovde ne žele da ostanu i dodaje kako će Srbija nastaviti da se ponaša u skladu sa međunarodnim obavezama.

Vulin ponavlja da Srbija kontrolše situaciju i da zato neće biti zatvaranja granica.

Samo danas se očekuje da oko 3.500 ljudi dođe u Preševo, ukazuje Vulin i dodaje kako se broj izbeglica poslednjih dana povećao za 20 posto.

Napominje da su se izbeglice do sada zadržavale do dva dana u Srbiji i ukazuje kako će sa novim pravilima koje uvodi Mađarska, sada migranti možda i duže ostajati u našoj zemlji.

Vulin smatra kako će glavni pritisak biti na severnim granicama, pa će zato kako najavljuje, Sombor, Kikinda, Kanjiža, Subotica i Šid dobiti čitav niz manjih centara privremenog karaktera gde će izbeglice moći da budu smeštene.

Ističe kako će bez obzira na sve migranti pronaći put do željenog odredišta i dodaje da je jedino rešenje to da se EU opredeli po pitanju izbeglica.

Podseća da se Srbija odgovorno ponaša prema izbeglica, ali da na njih ne troši sredstva iz budžeta, već kako kaže novac koji dobija iz donacija i od EU.

"Stiže novac, ne sve što je dogovoreno sa EU, ali stiže. Srbija mora da dobije pristup evropskom budžetu za izbeglice, jer ne može sama da reši ovaj problem", zaključuje ministar Vulin.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво