Читај ми!

Ujak P. Gojkovića traži rekonstrukciju slučaja

Pera Višnjić, ujak Predraga Gojkovića koji je 1993. pronađen mrtav u stanu zaštitnika građana Saše Jankovića, izjavio je da porodica pokojnog Gojkovića 22 godine pokušava da dođe do istine i da traži da se slučaj ponovo pokrene.

Ujak Predraga Gojkovića je u izjavi za Studio B pitao kako je moguće da je neko izvršilac samoubistva, a da na ulaznoj rani nema barutnih tragova, da mu je leva ruka u džepu, da puca desnom rukom i da pogađa sebe u levu stranu lica, prenosi Tanjug.

"Svi ozbiljni forenzičari tvrde da pištolji sa municijom od devet milimetara ostavljaju tragove od metar do čak metar i po. U ovom slučaju se tvrdi da je to 25 do 30 centimetara. Zašto na zahtev našeg advokata iz istog pištolja nije urađena proba i utvrđeno na kojoj udaljenosti ostavlja barutne čestice", upitao je Višnjić.

Prema njegovim rečima, treba angažovati balističare, forenzičare kako bi stručnjaci rekli da li treba pokrenuti istragu ili ne.

Višnjić je dodao da je Predrag Gojković bio apsolvent, studirao je informatiku.

"On je taj dan pripremao kompjuter da nosi da mu nadograde. Čovek koji hoće da se ubije ne radi takve stvari. Na kraju to nikome nije ni postavljeno kao pitanje", naveo je ujak pokojnog Gojkovića. 

Višnjić je dodao da je roditeljima pokojnog Predraga rečeno da je njihov sin izvršio samoubistvo, a da je na obdukciji rečeno da to nije samoubistvo, već ubistvo, jer nema barutnih tragova na rani.

"Sve to piše u predmetu... Neka balističari utvrde na kolikoj udaljenosti ostavlja barut pištolj 'cu-99' i onda će se znati da li je Predrag to mogao sam da uradi, ili nije. Ako nije, onda neka nastave da traže ko je i kako je", rekao je Višnjić.

Poručio je da porodica zato traži rekonstrukciju i traži od viđenijih, uglednih ljudi da ih podrži.

"Mi tražimo samo da se utvrdi istina, a to može samo ako se obnovi slučaj", rekao je Višnjić.

Porodica Predraga Gojkovića saopštila je u četvrtak da na taj slučaj nije i ne može biti stavljena tačka, te da karijere i politički interesi ne mogu biti važniji od smrti njihovog sina.

Ceo taj slučaj svojevremeno je zataškan, što je poznato svim akterima, uključujući i ombudsmana Sašu Jankovića, tvrdi porodica Gojković u otvorenom pismu javnosti dostavljenom Tanjugu.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво