Читај ми!

Sindikat: Dočekati Dačića u pocepanoj uniformi

Sindikat srpske policije pozvao je uniformisane policajce da sutra, prilikom posete Ivice Dačića Zlatiboru, ministra unutrašnjih poslova dočekaju u pocepanoj i truloj uniformi i ocenio da je njegova poseta "politička kampanja u kojoj se policija koristi na perfidan način".

U saopštenju Sindikata srpske policije pozvaju se uniformisani policajce da sutra, prilikom posete Ivice Dačića Zlatiboru, ministra unutrašnjih poslova dočekaju u pocepanoj i truloj uniformi.

Sindikat ocenjuje da je njegova poseta "politička kampanja u kojoj se policija koristi na perfidan način".

"Sindikat srpske policije pozvao je sve zaposlene koji nisu radno angažovani, i žele da dođu na Zlatibor, da u svojim trulim i pocepanim uniformama dočekaju ministra i izvrše 'prezentaciju stare, trule i odrpane uniforme', s obzirom da za vreme Dačićevog mandata, i proteklih desetak godina uniforma nije menjana", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je najavilo da će ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sutra posetiti Policijsku stanicu u Čajetini i Policijsku ispostavu na Zlatiboru, gde će se upoznati sa uniformama koje će biti korišćene u skijaškim turističkim centrima.

Taj sindikat smatra da na taj način policajci treba da podsete svog ministra na činjenicu da mnogi od njih o svom trošku šiju pojedine delove uniforme a da delove opreme poput čizama i cipela kupuju sami ili na posao dolaze u privatnoj obući.

"Sutrašnja promocija par novih uniformi koja je planirana za rad u područjima zimskih turističkih centara, može samo da iritira ogroman broj policajaca koji o novoj uniformi mogu samo da sanjaju.

Ovaj čin ministra nije ništa drugo nego 'Potemkinovo selo' usmeren ka javnosti i medijima u cilju propagande i predstojećih parlamentarnih izbora koji su neminovni", navodi se u saopštenju.

Sindikat je dodao da je Dačićeva poseta tom području ništa drugo nego politička kampanja u kojoj se policija koristi na perfidan način.

"Nepromišljeni čin ministra nije ništa drugo nego dolivanje soli na 'ranu' policajcima, koji po svemu sudeći uniformu neće dobijati u ovoj godini s obzirom da nema ni najave da se krenulo sa šivenjem nove uniforme koja je obećana za ovu godinu", dodaje se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво