Читај ми!

Lidington: Poštovati zajedničke vrednosti

Za Srbiju je veoma važno da pokaže privrženost zajedničkim evropskim vrednostima, rekao britanski ministar za Evropu Dejvid Lidington. Nemački šef diplomatije Gvido Vestervele izrazio žaljenje zbog otkazivanja Parade ponosa u Beogradu.

Britanski ministar za Evropu Dejvid Lidington izrazio je razočaranje povodom odluke da se zabrani održavanje Parade ponosa u Beogradu i napomenuo da je za Srbiju veoma važno da pokaže privrženost zajedničkim evropskim vrednostima.

"Razočaran sam što je zbog odluke da se, treći put za redom, ne dozvoli održavanje Parade ponosa u Beogradu, LGBT zajednica u Srbiji sprečena da ostvari svoje ustavno pravo na slobodu okupljanja", naveo je Lidington u saopštenju objavljenom na vebsajtu britanske vlade.

On je podsetio da su ljudska prava univerzalna, da moraju podjednako biti primenjena na sve ljude i da poštovanje ljudskih prava predstavlja suštinu evropskih vrednosti.

"Za Srbiju, kao članicu Saveta Evrope i buduću članicu Evropske unije, veoma je važno da podržava ove principe i da jasno pokaže privrženost ovim zajedničkim evropskim vrednostima", istakao je britanski ministar.

Lidington je izrazio nadu da će rukovodstvo Srbije učiniti sve kako bi osiguralo da se Parada ponosa održi u budućnosti.

Žaljenje i razočarenje zbog otkazivanja Parade ponosa, koja je trebalo da bude održana u subotu, prethodno su izrazili i predstavnici EU, Evropskog parlamenta, Saveta Evrope i ambasade SAD u Beogradu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво