Читај ми!

MiG-35 za Srbiju po fabričkoj ceni

Ukoliko se Srbija odluči za nabavku, Rusija bi bila spremna da proda najnoviji avion Mig-35 po istoj ceni po kojoj će ga nabaviti i ruska avijacija, rekao za list "Politika", generalni direktor koncerna "MiG" Sergej Korotkov.

Generalni direktor ruskog avio-koncerna "MiG" Sergej Korotkov rekao je da bi Rusija, ukoliko se Srbija odluči za nabavku, bila spremna da proda svoj najnoviji avion MiG-35 po istoj ceni po kojoj će ga nabaviti i ruska avijacija.

U intervjuu za list "Politika", Korotkov je rekao da bi ti avioni praktično bili prodati "po fabričkoj ceni". 

"Da, kako za Rusiju tako i za Srbiju", rekao je Korotkov i dodao da ti avioni ne bi bili iz serije MiG-29M/M2 koje je naručila Sirija, već bi to bili potpuno novi avioni čija bi isporuka mogla da se očekuje od 18 do 24 meseca od potpisivanja ugovora.

"U pitanju je tehnologija i zato svima kažemo dve godine. Ali za Srbiju bi se potrudili da taj rok bude kraći", rekao je Korotkov. On nije naveo konkretnu cifru koju treba platiti za Mig-35, jer cena zavisi od izabrane opreme.

Po njegovim rečima, ne postoji suštinska razlika u avionici, opremi i mogućnostima između aviona MiG-29M/M2 i Mig-35 zbog čega će taj koncern od završetka međunarodne vazduhoplovne izložbe "Maks 2013" prestati da upotrebljava oznaku Mig-29M/M2 te će sve takve avione nazvati Mig-35.

Remontni centar u Batajnici?

"Imamo sve što želite od opreme u serijskoj proizvodnji i sve je integrisano na Mig-35. Sve rakete vazduh-vazduh koje proizvodi Rusija možemo da integrišemo na MiG-35 za Srbiju. Čak i rakete zapadne proizvodnje - ako to želite, jer MiG-35 ima potpuno otvorenu arhitekturu i za postojeće, i za neke nove projektile", rekao je Korotkov. 

Korotkov je ocenio da Srbija, sa svojim Remontnim zavodom "Moma Stanojlović" u Batajnici, može da bude regionalni centar za remont Migova-29, ali i za neke arapske zemlje, poput Alžira.

"Zašto da ih dovoze u Rusiju, kada to mogu da urade kod vas, a mi bismo preuzeli obavezu da te avione prebacimo do Batajnice.

Predložili bismo i Kubi da svoje Migove-29 remontuje kod vas. Znate, nije dovoljno samo kupiti moderan avion, treba ga i održavati", naveo je Korotkov.

Vojska Srbije izrazila je ranije interesovanje za kupovinu šest aviona Mig-29M2.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво