Nevreme u Beogradu, grad tukao Smederevo

Beograd zahvatilo jako nevreme sa kišom i gradom veličine "zrna graška". Velike štete od grada u Smederevu. Nevreme zahvatilo i Kragujevac.

Centar Beograda je oko podneva zahvatilo jako nevreme sa kišom i gradom veličine "zrna graška", a veliko nevreme sručilo se nešto kasnije i na Kragujevac.

Jaka kiša koja je počela da pada oko 11.50 sati je ubrzo prerasla u pravo nevreme sa gradom veličine "zrna graška".

Na Trgu Nikole Pašića vetar je oduvao krovove sa nekoliko štandova, a velike količine vode stvarale su ogromne probleme pešacima i vozačima.

Smederevski kraj je danas oko 13 časova pogodio grad sa obilnim padavinama, koji je naneo dodatnu štetu poljoprivrednicima, naročito voćarima, čije su kulture i tokom prošlog vikenda stradale od grada.

Stručni saradnik za voćarstvo i vinogradarstvo u Poljoprivrednoj savetodavnoj stručnoj službi u Kolarima Boban Marković rekao je FoNetu da se šteta od današnjeg i nevremena proteklih dana može meriti milionima evra.

Grad je pogodio sela Suvodol, Malo Orašje, Vodanj, Seone, Udovice, Landol, Drugovac i Kolare. Pod voćem i vinovom lozom je oko 1.500 hektara u smederevskom kraju.

Olujnog nevremena bilo je i u Kragujevcu, koji je oko 13 sati zahvatila jaka kiša praćena olujnim vetrom.

Vetar je trajao je oko 15-ak minuta i, prema dosadašnjim podacima Odeljenja za elementarne i druge nepogode, oborio je jedno stablo u blizi Prve kragujevačke gimnazije, pri čemu je oštećeno jedno vozilo.

Usled olujnog vremena i sa stambene zgrade u centru grada, u neposrednoj blizini "Trga fontana", visi deo limenog krova.

Da li je u Kragujevcu još negde olujni vetar pričio štetu biće poznato kasnije, ali kiša i vetar su prestali i oko 14 sati Kragujevac je obasjavalo sunce.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво