Novi uspeh srpskih matematičara

Reprezentacija Srbije osvojila treće mesto na 29. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi u turskom gradu Antaliji. Svi srpski predstavnici osvojili medalju.

Društvo matematičara Srbije saopštilo je da je reprezentacije Srbije osvojila treće mesto na 29. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi (BMO) u turskom gradu Antaliji, a svi srpski predstavnici osvojili su medalju.

Učenici četvrtog razreda Matematičke gimnazije iz Beograda Teodor fon Burg, Igor Spasojević i Dušan Šobot osvojili su zlatne medalje.

Njihov vršnjak iz iste škole Rade Špegar osvojio je srebrnu medalju.

Učenik drugog razreda Matematičke gimnazije iz Beograda Ivan Tanasijević i učenik prvog razreda gimnazije "Bora Stanković" iz Niša Ivan Damnjanović osvojili su bronzane medalje.

Prva mesto osvojila je reprezentacija Turske, a drugo Rumunija. Četvrto mesto zauzela je reprezentacija Bugarske.

Na takmičenju je učestvovalo 11 zvaničnih reprezentacija i 11 gostujućih timova. Učešće reprezentacije Srbije organizovalo je Društvo matematičara Srbije.

Rukovodilac ekipe bio je Marko Radovanović, asistent iz Beograda, a njegov zamenik Miloš Milosavljević, asistent iz Niša.

broj komentara 9 pošalji komentar
(utorak, 01. maj 2012, 22:55) - anonymous [neregistrovani]

Teodor Zlatni

mozda je mlad za ulicu ili skolu, ali ga definitivno treba sto cesce davati kao uzor, posebno u ovim vremenima poremecenih vrednosti. mnogi su bili talentovani kad su bili mali, ali on je u svoj talenat ulozio ogroman rad i to je za svako postovanje. mogao bi da odrzi neke javne casove, predavanja pre nego sto ode na studije. ili bar da gostuje po skolama i da ga deca koja vole matematiku upoznaju i dobiju priliku da sa njim razgovaraju.

(utorak, 01. maj 2012, 21:43) - Truka Vrdare [neregistrovani]

1.

Čestitke, komplimenti! Predlažem da osnovna škola u Boru u kojoj je Teodor učio ponese njegovo ime. To je pravda. Ako Srbija nije ništa učinila što se njegovog uspeha tiče i sve je spalo na teret porodice sada evo motiva za sve srpske đake, talenat uz rad je recept uspeha. Ovo naravno ne bi omelo stabilnog momka da i dalje bude šampion. Neka me podrže moji sugrađani. Momak će biti barem akademik. I grad će se njime ponositi. Zbog velikih uspeha koje mladi gimnazijalci postižu zašto ne bi neka ulica glavnog grada nosila naziv Ulica šampiona matematike.

(utorak, 01. maj 2012, 20:52) - anonymous [neregistrovani]

Zlatni matematicari

Deco nasa, kako ste samo pametni i zlatni.Ponosni smo na vas!Uvek nas obradujete.Toliko medalja, toliko zlatnih, to je fantasticno.Svima vam cestitam, ali moram posebno da izdvojim najzlatnijeg Teodora.Bravo, bravo!Zelim vam jos puno uspeha, srece i da budete adekvatno nagradjeni za vas rad.

(utorak, 01. maj 2012, 20:15) - anonymous [neregistrovani]

Честитке!

Ви сте најбољи! Вама треба да се посвети 15 минута у Дневнику, а не политичарима.

(utorak, 01. maj 2012, 19:35) - anonymous [neregistrovani]

prele

bravo matematicari.U ovom treskom vremenu vracate nam osmeh na lice.Vi ste nepobedivi samo napred.Zelim vam puno srece.

(utorak, 01. maj 2012, 18:41) - deda Dragi [neregistrovani]

genijalci

Cestitam vam od sveg srca imam i ja unuku u MG i zelim vam mnogo srece u zivotu da postanete veliki ljudi i da budete i ubuduce dar i primer ove nase lepe zemlje pozdrav svima deda

(utorak, 01. maj 2012, 17:41) - Marija [neregistrovani]

Cestitke!

Fantasticna vest, kao i uvek kad su matematicari u pitanju! Cestitke takmicarima, liderima ekipe, profesorima i roditeljima!

(utorak, 01. maj 2012, 13:22) - anonymous [neregistrovani]

Bravo!

Ovo je pravi odgovor na skorasnje "prozivanje" Srba po svedskoj stampi. Svaka cast genijalci! Ponosni smo na vas! A Teodoru treba dati orden, jer ovo je ko zna koja vec zlatna medalja!

(utorak, 01. maj 2012, 13:15) - Filmosof [neregistrovani]

Bravo!

То је прави спорт, то је права вест!