Pavić: Previsoke plate za političku elitu

Demokratski narodni savez (DNS) smatra da je "neprimereno i krajnje nemoralno" donošenje odluke o povećanju plata poslanicima u parlamentu BiH.

Predsednik DNS-a Marko Pavić rekao je, reagujući na najave da će poslanicima parlamenta BiH plate biti povećane za 100 odsto, da je krajnje nerazumno donositi takve odluke u vreme kada je evidentan porast inflacije, kada penzioneri jedva opstaju sa svojim primanjima i kada je potrošačka korpa sve skuplja.

"Neprihvatljivo je da se enormno povećavaju plate 'elitnom' delu građana na uštrb cele armije nezaposlenih, te veoma malih primanja radnika zaposlenih u neposrednoj proizvodnji, o kojima trenutno brigu ne vodi ni država ni poslodavac", naveo je Pavić na konferenciji za novinare danas u Prijedoru.

Pavić je dodao da je za DNS to neprihvatljivo i da će se ta stranka uvek boriti protiv odluka koje favorizuju određeni društveni soj.

Lider DNS-a je istakao da smatra da svačiji rad mora biti vrednovan primereno materijalnoj osnovi društva o kome je reč, i da ne sme doći do izdvajanja jednog dela društva koji "razmišlja samo o svojim primanjima".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво