Читај ми!

Ukinuto rešenje o puštanju Vesne Medenice na slobodu

Apelacioni sud Crne Gore prihvatio je žalbu tužilaštva i ukinuo rešenje o puštanju na slobodu bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

Apelacioni sud Crne Gore je nakon sednice veća doneo rešenje kojim je uvažio žalbu Specijalnog državnog tužilaštva i povodom te žalbe i po službenoj dužnosti, ukinuo rešenje Višeg suda u Podgorici i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, navodi se na sajtu suda, preneo je RTCG.

Rešenjem Višeg suda u Podgorici od 11. novembra odbijen je, ističe Apelacini sud, predlog Specijalnog državnog tužilaštva za produženje i ukinut je pritvor okrivljenoj Vesni Medenici.

Navode i da je odlučujući o žalbi Specijalnog tužilaštva, veće Apelacionog suda utvrdilo da je pobijano rešenje zahvaćeno bitnim povredama odredaba krivičnog postupka, jer prvostepeni sud nije ispoštovao naloge iz prethodnog ukidnog rešenja Apelacionog suda od 10. novembra, a bio je dužan da raspravi sva sporna pitanja na koja je ukazao drugostepeni sud u ukidnom rešenju.

Crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo predalo je 14. novembra žalbu na ukidanje pritvora Medenici, osumnjičenoj da je član organizovane kriminalne grupe, koju je osnovan njen sin Miloš, koji je i dalje u pritvoru.

Vesna Medenica, koja se sumnjiči i za trgovinu uticajem, odnosno zloupotrebu službenog položaja, puštena je da se brani sa slobode.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара