Читај ми!

Укинут притвор Весни Меденици, њен син остаје иза решетака

Бившој председници Врховног суда Црне Горе Весни Меденици укинут је притвор, рекао је за ТВЦГ њен адвокат Здравко Беговић.

Решење о укидању притвора Весни Меденици донео је Виши суд након жалбе одбране Апелационом суду на претходно решење којим јој је био продужен боравак у Истражном затвору.

Меденицу црногорско Специјално државно тужилаштво (СДТ) терети за кривична дела стварања криминалне организације и противзаконити утицај.

Бивша председница Врховног суда Црне Горе ухапшена је 17. априла на Аеродрому Подгорица.

Тада је осумњичена за учествовање у криминалној групи коју је предводио њен син Милош Меденица.

У односу на Милоша Меденицу, Марка Вучинића и Марјана Бевењу, Апелациони суд је потврдио решење Вишег суда којим им је продужен притвор, рекла је саветница за односе с јавношћу Вишег суда Марија Раковић.

Рочиште за контролу оптужнице против Меденице и осталих заказано је за 17. новембар у Вишем суду у Подгорици.

Окривљеном Милошу Меденици се, између осталог, ставља на терет да је, у 2019. години, створио криминалну организацију, чији су припадници постали окривљена Весна Меденица, девет окривљених особа и окривљено правно лице, како би се кријумчариле цигарете и извршио утицај на судску власт ради стицања незаконите добити и моћи.

Меденица се сумњичи и да је у саизвршилаштву са окривљеним припадницима криминалне организације, избегавајући мере царинског надзора, из Слободне царинске зоне луке Бар, кријумчарио цигарете на царинско подручје Црне Горе, ради продаје, уз помоћ лажне документације и давања мита окривљеним царинским службеницима.

Весни Меденици се ставља на терет да се, у периоду од 2019. до 2021. године, обавезала да је коришћењем свог службеног положаја председнице Врховног суда Црне Горе и претпостављеног утицаја посредовати да се одређени парнични предмети који су се водили пред Вишим судом у Подгорци и Врховним судом заврше у корист привредних друштава "Fab Live" и "Cijevna Commerce", без обзира на чињенично стање, у чему јој је помагао син, окривљени Милош Меденица.

Меденица је, између осталог, како се тврди у оптужници, утицала на судије Привредног суда Црне Горе и Основонг суда у Херцег новом да донесу одлуке у корист форме њеног кума Рада Арсића, као и у предмету привредног друштва "Царине".

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара