Milanović odgovorio Sarajevu: Zašto jedan narod bira dva člana Predsedništva BiH

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je Željko Komšić izabran za člana Predsedništva BiH od određenog broja građana BiH, koji su za njega glasali da bi povredili Hrvate.

Milanović je komentarisao sastanak s članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom u Zagrebu, odnosno kritike koje su stigle iz Sarajeva na račun legitimnih predstavnika naroda u vlasti.

"Hrvatska je država hrvatskog naroda, ali imamo visok nivo zaštite manjina i nemoguće je da za predstavnika manjina glasaju oni koji nisu pripadnici tih manjina", rekao je Milanović.

Dodaje da Hrvati u BiH nisu manjina, ali su u manjini brojčano.

"Ako ih hoćeš zlostavljati, radiš to jer to možeš", poručio je predsednik Hrvatske.

Milanović je rekao da je Željko Komšić izabran za člana Predsedništva BiH od određenog broja građana BiH koji su za njega glasali da bi povredili Hrvate.

"On parazitira na hrvatskom biračkom telu i dok se to ne promeni, situacija u BiH će biti nenormalna", smatra hrvatski predsednik.

Zatim je postavio retoričko pitanje.

"Zašto BiH ima tri člana Predsedništva prema Dejtonu? Da li zato da bi jedan narod birao dva predstavnika, što se sada dešava?", upitao je hrvatski predsednik.

Tvrdi da pojedini zloupotrebljavaju situaciju, jer imaju pik na najmaloborojniju zajednicu.

Predsednik Hrvatske je istakao da su pre 100 godina o sudbini Evrope odlučili velikani, a danas to rade službenici ambasada koji govore o reviziji Dejtona.

Milanović poručuje da zvanični Zagreb neće ćutati.

"Oni koji biraju Komšića treba da znaju da to nije fer i da greše", izjavio je Milanović i dodao da niko u EU ne razume stanje u BiH.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво