Dodik: Republika Srpska na putu izlaska iz BiH

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik poručio je da je "Republika Srpska krenula na put izlaska iz BiH, s kojeg nema povratka".

Milorad Dodik je novinarima u Istočnom Sarajevu rekao da taj izlazak Republike Srpske iz Bosne i Hercegovine "neće zaustaviti ni SAD ni bilo ko drugi, jer smatraju da je Dejtonski sporazum srušen, pre svega, intervencijom međunarodnog faktora".

Istakao je da će vreme pokazati koliko je Republika Srpska ozbiljna u toj nameri.

Dodao je da Srpska ima izbor između dve stvari – jedna da dozvoli sebi da tiho nestane i bude urušena kroz "smrtonosni" paket koji su napravili međunarodna zajednica i bošnjačka strana u Sarajevu, a druga da "Republika Srpska učini ono što mora".

"Došlo je do zida i mi sada moramo da odlučimo da li ćemo prihvatiti da nas tim lažnim floskulama iz američke i zapadnih ambasada održe u nekoj priči nekih načela, a u suštini podrivaju naša prava ili da Republika Srpska učini ono što mora", rekao je Dodik.

Naglasio je da ni on, ni bilo ko drugi nema pravo da zanemari činjenicu da je za Republiku Srpsku i slobodu njenih građana poginulo 29.000 ljudi.

"BiH je loše mesto i mesto neslobode za Srbe i Srpsku. Ako nema dogovora da stranci odu iz Ustavnog suda i da on bude stavljen u funkciju kao i svim drugim zemljama onda nema ni BiH. To neka zapamte", poručio je srpski član predsedništva Bosne i Hercegovine.

Zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović izjavio je da entitet Republike Srpske "pokušava da uzme ono što im odgovara kao sa švedskog stola", a ono što im ne odgovara pokušavaju da ignorišu ili uklone.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво