Изетбеговић: У овој држави поштоваће се Устав БиХ

Председник СДА и заменик председавајућег Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић рекао је да не верује да ће Драган Човић пратити "авантуре Милорада Додика", али да ЕУ сноси одговорност за понашање лидера СНСД-а.

Бакир Изетбеговић је рекао да сматра да ће политички представници из ентитета Републике Српске у институцијама Босне и Херцеговине бити суздржани приликом доношења одлука и на тај начин вршити притисак.

"Ми нећемо моћи попустити под тим притиском. Покушали су у ентитету РС узурпирати земљиште, Уставни суд БиХ је по нашој апелацији то спријечио и сада се тражи да ми ослабимо тај суд. Ми то нећемо урадити", рекао је Изетбеговић.

Како каже, ентитет РС "покушава да узме оно што им одговара као са шведског стола", а оно што им не одговара покушавају да игноришу или уклоне, а све с циљем да би се омогућила доминација ентитета над државом.

"Ми то нећемо допустити ни под коју цијену. Ако треба ући ће се поново у кризу, али у овој држави поштоват ће се Устав БиХ и владавина закона. Цијелу прошлу годину смо изгубили у нападу на владавину закона и није прошло. Једино што је добро из читаве те кризе је што су се на крају морали испоштовати закони", рекао је Изетбеговић.

Додик ће се у суботу састати с председником Србије Александром Вучићем, а за данас је најављен састанак с председником ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем. Изетбеговић сматра да ће бити проблем на састанку са Човићем.

"Не бих рекао да ће Драган Човић пратити авантуре Милорада Додика. Видјет ћемо да ли се варам. Ми ћемо бранити уставноправни поредак БиХ и владавину закона. Било је криза и све кризе су ријешене, а они који производе кризе угрозит ће и свој народ и оне који гласају за њих", казао је Изетбеговић.

Председавајући Дома народа Драган Човић је рекао да је давно било време да стране судије оду из Уставног суда, али да је за то потребан консензус, док је Милорад Додик рекао да је Уставни суд БиХ окупацијски суд за Републику Српску и српски народ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво