Milanovićeva inauguracija – mala i samo za odabrane

Novoizabrani predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da će njegova inauguracija biti mala, održana u kabinetu predsednika i da će joj prisustvovati samo oni za koje smatra da moraju biti tamo, prenose hrvatski mediji.

Inauguracija novog predsednika Hrvatske zakazana je za 18. februar.

Zoran Milanović je rekao da će na inauguraciji biti uži kabinet hrvatske vlade, aktuelna predsednica Kolinda Grabar Kitarović, predsedništvo Sabora, njegova supruga i još nekoliko osoba.

"To se može organizovati na stotinu načina. Biće tog dana u Pantovčaku, u uredu predsednika i zvaću one za koje smatram da moraju biti tamo. To je aktualna predsednica, uži kabinet Vlade, predsedništvo Sabora, predsednik Vrhovnog suda, načelnik Glavnog stožera, ljudi koji su bili u kampanji i moja supruga", rekao je Milanović.

Najavio je da neće biti lente, a ni državnika iz drugih zemalja.

"Zašto na radnom mestu? To je radno mesto. Ne radi se o uštedi, ne želim da budem drugačiji od predsednika, ništa im ne prebacujem. Ovo smatram primerenijim", objasnio je Zoran Milanović.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво