Dodik: Doći će dan kada ćemo se integrisati sa Srbijom

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik poručio je da "niko ne može da zaustavi integraciju Republike Srpske i Srbije".

Milorad Dodik je govoreći na akademiji povodom Dana Republike Srpske rekao da će Srbi nastaviti dalje da žive i da razvijaju Srpsku.

"Mi ne smijemo da bježimo od naše integracije sa Srbijom, tu stvar niko ne može da zaustavi. Mogu da se ljute koliko hoće. Integrisati se sa Srbijom znači ne samo duhovno biti integrisan. To je naša želja i imamo pravo na naše samoopredeljenje. Doći će vrijeme kada ćemo imati to pravo. Mi hoćemo mir na ovim prostorima", rekao je Dodik.

Istakao je da je Republika Srpska dovoljno velika i široka da u njoj slobodno živi svako ko želi da živi i neće biti osporen ničim.

Dodik je rekao da jedini koji su želeli Srpsku su "Srbi koji žive na ovim prostorima, Srbija i prijateljska Rusija".

Srpski član Predsedništva BiH je rekao da su Srbi stradalnički i iznad svega pošten narod, koji je u prošlom veku izgubio gotovo polovinu svog stanovništa.

"Srpski narod ne može biti loš i ima pravo na svoju slobodu i svoju integraciju", zaključio je Dodik.

broj komentara 12 pošalji komentar
(petak, 10. jan 2020, 14:51) - anonymous [neregistrovani]

ojha

kako mislite nisu samo bošnjaci uzimali tudju veru nego i srbi? pa srbi su uzimali islam i postajali muslimani a danas se nazivaju bošnjacima. na koga ste tačno mislili? na nekoga van BiH?

(četvrtak, 09. jan 2020, 21:14) - anonymous [neregistrovani]

Smor

Nisu pravoslavni Srbi uzeli tu veru zbog bogacenja i beneficija.
A ako su je vec imali, vecinski su bili ponosni na svoju veru i do dan danas!
Istorija je pokazala ko je bio jak i odrzao svoje korene a ko je saradjivao sa neprijateljem radi beneficija I bogacenja.
Svi smo mi samo ljudi sa sopstvenim greskama.
Ne mozemo svi biti hajduci i junaci.

(četvrtak, 09. jan 2020, 21:01) - anonymous [neregistrovani]

Dodik pokusava

da gradi bratstvo i jedinstvo ponovo , nemoj te mu zamjeriti.

(četvrtak, 09. jan 2020, 20:44) - anonymous [neregistrovani]

Bosanski lonac

Ne sumnjam u Miloradovu iskrenost i istrajnost, ali jos od Austrijanaca na ovamo sta god da je neko nesto pokusao u Bosni jedino je bilo krvoprolica.

(četvrtak, 09. jan 2020, 20:41) - anonymous [neregistrovani]

@ Budimo realni...

Slusaj komsija,Republika Srpska je prema Dejtonu vec samostalna i u sastavu BiH,kao drzavne zajednice tri konstitutivna naroda ,se nalazi samo na papiru.Zato mislim da nije daleko ni dan prisajedinjenja Republike Srpske Srbiji sto bi bilo spajanje istog Naroda i najnormalnija stvar,a ne branimo ni vama da svoje kantone na frtalj teritoriji BiH spojite sa Turskom ili s kim hocete.
A,vrijeme ne radi za vas i vase saveznike nego za Srbe,Republiku Srpsku i Srbiju.Srecan rodjendan nasoj Republici Srpskoj.

(četvrtak, 09. jan 2020, 20:09) - anonymous [neregistrovani]

Budimo realni

Što više Dodik i njemu slični pričaju o izdvajanju RS iz BiH, veća je vjerovatnost da će ta RS biti ukinuta, milom ili silom. Vojna nadmoć Srba iz 1992. više ne postoji, a Srbija samo blefira, Nato vlada u jugoistočnoj Europi.

(četvrtak, 09. jan 2020, 20:00) - anonymous [neregistrovani]

Smor!

Pa i Srbi su u 9. veku uzeli tuđu veru!
Hrišćanstvo i pravoslavlje nije naša izmišljotina.
Nešto ne vidim da se Bošnjaci smatraju Srbima. Zato bolje te stvari ne spominjemo, jer nisu Bošnjaci jedini uzimali tuđu veru. Ti su radili i Srbi.

(četvrtak, 09. jan 2020, 19:23) - anonymous [neregistrovani]

Re: Puste zelje.

Kosovo nikada nije bilo albansko.
Vecina stanovnistva cele Bosne I Hercegovine su srpskog porekla.
Pa nije Srbija kriva sto su neki zbog imperialista proslih vekova uzimali drugu veru. To su oni koji se savijaju kako vetar duva.

(četvrtak, 09. jan 2020, 18:44) - ОГИ_БЛ_ВРС [neregistrovani]

Амин

Господин Додик је потпуно у праву, да није било АВНОЈ цртања граница у Јајцу, данас би читава Босна и Херцеговина били дио Србије.

Овако Српска Република ће свој дио (50%) интегрисати тамо гдје смо одувијек били и гдје ћемо заувијек бити!

Бања Лука - Западна Србија!

(četvrtak, 09. jan 2020, 18:21) - anonymous [neregistrovani]

Napon

Gledam danas i Banjaluku i ovu paradu, nekako svake godine sve to izgleda bolje i moćnije. Republika Srpska nema na šta da se požali, u odnosu na pre 5, 10, pogotovo 20 ili 25 godina ona danas izgleda daleko uređenije društvo. Dodik tu ima velike zasluge i njegova partija. Ne treba zaboraviti da su veći centri u koje je Tito u svakom smislu ulagao ostali u Federaciji, pa je RS iako nije imala ni 1km autoputa, danas ima više od Federacije. Razoreno ratom društvo, a milijarde pomoći su stizala samo u Federaciju za obnovu. Pa socijalne kategorije proizašle iz rata, invalidi, borci, svima treba isplaćivati naknade. ALi super to ide.