Milošević o Milanoviću: Važno da predsednik stvara atmosferu tolerancije

Predsednik Srpskog nacionalnog vijeća u Hrvatskoj Boris Milošević rekao je za RTS da se nada da će novoizabrani predsednik te zemlje Zoran Milanović biti predan onome što je govorio u kampanji - poštovanju Ustava. Kaže i da se nada da će biti dobra saradnja sa Srbijom.

Boris Milošević je, gostujući u Devniku RTS-a, rekao da su Srbi u Hrvatskoj Božić dočekali onako kako priliči – radosno i u dobroj atmosferi, u krugu porodice, prijatelja, molitvom i posetom liturgijama u crkvama.

Milošević je naveo da su crkve bile pune i podsetio je da SNV tradicionalno organizuje božićni prijem na kojem je ove godine bilo više od šeststo ljudi.

Božić su čestitali državni vrh i brojni lokalni zvaničnici, a Milošević navodi da se može reći da je atmosfera ove godine bila dobra.

Dogodio se jedan izolovani incident tokom Badnjeg dana, kada je ispred crkve u centru Zagreba jedna žena vikala i vređala vernike. Milošević ističe da je on u tom trenutku bio u crkvi, da je za incident čuo iz medija i da je policija brzo reagovala i odvela ženu.

Komentarišući izbor Zorana Milanovića za predsednika, Miloševiće je rekao da mu je čestitao i da mu je na božićnom prijemu rekao da se nada da će biti predan onome što je govorio, a to je poštovanje Ustava.

Ističe da su poruke u kampanji bile različite i oštre ali da je jedna od poruka koju je slao Milanović da će se boriti za Hrvatsku u kojoj su svi jednaki.

Dodaje da misli da su građani srpske nacionalnosti dobro čuli te poruke i da su većinom glasali za njega.

Milošević kaže da se nada da će saradnja biti dobra i sa Srbijom.

"Nadam se da će se odgovorno ponašati i da će voditi dobrosusedsku politiku dijaloga", rekao je Milošević

Navodi da od Milanovića očekuje poziv na razgovore i razumevanje i podršku za probleme Srba. Iako predsednik nema izvršna ovlašćenja, kaže Milošević, on može da utiče na neke stvari i važno je da šalje pomirljive poruke i stvara atmosferu tolerancije u društvu.

Rekao je i da se očekuje elektrifikacija i dovođenje vodovoda u sela sa srpskom manjinom. 

Povodom predsedavanja Hrvatske Evropskoj uniji, Milošević je rekao da će sve oči biti uprte u Hrvatsku. 

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 08. jan 2020, 16:22) - anonymous [neregistrovani]

Mogu da konstatujem!

Doslo je vreme razuma,tolerancije i postajanja ljudske vrednosti koji je jedini put za buducnost.