Plenković očekuje tvrdu kohabitaciju sa Milanovićem

Hrvatski premijer i predsednik HDZ-a Andrej Plenković čestitao je Zoranu Milanoviću (SDP) na izbornoj pobedi rekavši da očekuje tvrdu kohabitaciju u skladu s Ustavom i zakonom.

"Imamo mi dugu istoriju odnosa, a ovu nedavnu, koju je svojim izjavama on (Milanović) začinio na način na koji ja nisam 2016. i ne bih inače, ali razgovaraćemo i o tome", rekao je Andrej Plenković.

Zahvalio je aktuelnoj predsednici i kandidatkinji HDZ-a Kolindi Grabar-Kitarović na njenih pet godina mandata, kao i svim članovima stranke koji su u kampanji dali sve od sebe da ona osvoji još jedan mandat, prenosi Hina.

Na pitanje jesu li ovim rezultatima predsedničkih izbora upućene poruke i njemu, predsednik HDZ-a je rekao da će stranka analizirati rezultate tih izbora i razloge zašto se to dogodilo.

Smatra i da činjenica da je u drugom krugu predsedničkih izbora bilo više od 4,6 posto nevažećih listića pokazuje da je deo hrvatskih birača tendenciozno poništio svoje listiće, kao i da, da njih nije bilo, došlo bi se na "svega desetak hiljada glasova razlike".

Nakon 99,85 posto obrađenih biračkih mesta, bivši premijer osvojio je 52,70 odsto, odnosno 1.031204 glasa, dok je Grabar Kitarovićeva dobila 47,30 odnosno 925.764 glasova.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 06. jan 2020, 13:10) - anonymous Lala [neregistrovani]

Kolko vidim,

Ovi i kad su goli na kiši ne priznaju da su mokri .

(ponedeljak, 06. jan 2020, 12:38) - anonymous [neregistrovani]

Predsednik i premijer

Ipak je to samo medjuhrvatski odnos.