Milanović: Znam da nisam svima po volji, vreme je za dijalog

Zoran Milanović obratio se pristalicama nakon pobede u drugom krugu predsedničkih izbora u Hrvatskoj. Poručio je da neće deliti hrvatske građane i da će sarađivati sa izvršnom vlašću.

Milanovića su pristalice dočekale uzvicima "Zoki, Zoki"... On im je poželeo dobrodošlicu u "tvornicu pobjeda". Zahvalio se svima koji su ga podržali u pobedi na izborima i onima koji nisu.

Zahvalio se i protivkandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović. Na pomen njenog imena okupljeni su počeli da viču "ua", ali ih je Milanović u tome prekinuo.

Istakao je da je kampanja bila teška i duga, ne uvek korektna, ali je naveo da je politika strastven posao.

Izvinio se ako je "bilo koga previše nagazio" ili ako je rekao neku neistinu, uz opsaku da to nije bilo namerno.

"Od danas radim posao drugačiji od ovog do sada. Građani su me izabrali za predsednika Hrvatske, naše republike svih građana, Hrvata i onih koji to nisu", naveo je Milanović.

Ukazao je da mu je to što je bio premijer predstavljalo teret ali je rekao da se borio za istinu.

"Znam da nisam svima po volji i da i danas ima takvih. S time moramo živjeti i nastaviti dalje jer nas ima premalo, nismo dovoljno uspješni i ne rastemo dovoljno brzo da bismo se dijelili", rekao je novoizabrani predsednik Hrvatske.

Naveo je da od njega neće čuti sladunjave priče o zajedništvu, ali da će se truditi da nikoga bez potrebe ili namerno ne povredi. Ističe da je vreme za dijalog.

"Onakav kakav sam bio u kampanji biću i kao predsjednik. Govoriću, pitaću, tražiću, sugerisaću i nadam se da neću izneveriti poverenje koje ste mi dali", poručio je Milanović uz ocenu da je to veliko obećanje.

Kaže i da će sarađivati sa svakim ko bude u izvršnoj vlasti i da zna šta predsednik može a šta ne može.

"Neće biti spletki, tajnih dilova i poslova, za mene će sve stranke biti na istoj zakonskoj razini, jer mi smo višestranačka parlamentarna demokratija", rekao je Milanović.

Naveo je i da je njegova snaga u ustavu i da će mu to biti vodilja.

broj komentara 5 pošalji komentar
(ponedeljak, 06. jan 2020, 00:52) - anonymous [neregistrovani]

Posebna priča, Komšić?

A po čemu? Čović je biran po istom aršinu, a radio protiv BiH.
Komšić je biran od svih naroda BiH, baš kao i Milanović, Vučić, Đukanović, Merkel, Putin...

(ponedeljak, 06. jan 2020, 00:02) - anonymous [neregistrovani]

Милановић

А за кога су требали да гласају, а комшић је посебна прича.

(nedelja, 05. jan 2020, 23:39) - anonymous [neregistrovani]

@Predsjednik Hrvatske nema velika ovlastenja....

Pa dobro sad, nije bas da je predsednicka funcija nebitna ali ajde.
Druga stvar, ovakavi rezultati na predsednickim izborima nikako ne idu na ruku vladajucem HDZ-u pred parlamentarne izbore koji su sledece godine cini mi se.

(nedelja, 05. jan 2020, 23:15) - anonymous [neregistrovani]

Nije ni Komsic svima po volji!

Za Milanovica su glasali i Srbi iz BiH i Hrvatske i sigurno dijaspore, kako je to moguce, a kukaju sto su Komsica birali izmedju ostalih i Bosnjaci...

(nedelja, 05. jan 2020, 22:32) - anonymous [neregistrovani]

Predsjednik Hrvatske nema velika ovlastenja....

Drzavu Hrvatsku vode Vlada i Parlament (Sabor),a Predsjednicka funkcija je vise ceremonijalnog karaktera.Porazom Kolinde i pobjedom Milanovica hrvatska scena mnogo gubi na medijskim zanimljivostima,gafovima i vrlo cesto dobrom humoru.Milanovic ne zna zabavljati naciju kao sto to zna g-dja Cokolinda i zato ce je mnogi jos dugo spominjati.