Milanović: Znam da nisam svima po volji, vreme je za dijalog

Zoran Milanović obratio se pristalicama nakon pobede u drugom krugu predsedničkih izbora u Hrvatskoj. Poručio je da neće deliti hrvatske građane i da će sarađivati sa izvršnom vlašću.

Milanovića su pristalice dočekale uzvicima "Zoki, Zoki"... On im je poželeo dobrodošlicu u "tvornicu pobjeda". Zahvalio se svima koji su ga podržali u pobedi na izborima i onima koji nisu.

Zahvalio se i protivkandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović. Na pomen njenog imena okupljeni su počeli da viču "ua", ali ih je Milanović u tome prekinuo.

Istakao je da je kampanja bila teška i duga, ne uvek korektna, ali je naveo da je politika strastven posao.

Izvinio se ako je "bilo koga previše nagazio" ili ako je rekao neku neistinu, uz opsaku da to nije bilo namerno.

"Od danas radim posao drugačiji od ovog do sada. Građani su me izabrali za predsednika Hrvatske, naše republike svih građana, Hrvata i onih koji to nisu", naveo je Milanović.

Ukazao je da mu je to što je bio premijer predstavljalo teret ali je rekao da se borio za istinu.

"Znam da nisam svima po volji i da i danas ima takvih. S time moramo živjeti i nastaviti dalje jer nas ima premalo, nismo dovoljno uspješni i ne rastemo dovoljno brzo da bismo se dijelili", rekao je novoizabrani predsednik Hrvatske.

Naveo je da od njega neće čuti sladunjave priče o zajedništvu, ali da će se truditi da nikoga bez potrebe ili namerno ne povredi. Ističe da je vreme za dijalog.

"Onakav kakav sam bio u kampanji biću i kao predsjednik. Govoriću, pitaću, tražiću, sugerisaću i nadam se da neću izneveriti poverenje koje ste mi dali", poručio je Milanović uz ocenu da je to veliko obećanje.

Kaže i da će sarađivati sa svakim ko bude u izvršnoj vlasti i da zna šta predsednik može a šta ne može.

"Neće biti spletki, tajnih dilova i poslova, za mene će sve stranke biti na istoj zakonskoj razini, jer mi smo višestranačka parlamentarna demokratija", rekao je Milanović.

Naveo je i da je njegova snaga u ustavu i da će mu to biti vodilja.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи