Protest zbog zlostavljanja dece u Zavodu u Pazariću

Više stotina građana protestovalo je ispred zgrade Vlade Federacije BiH tražeći da hitno reaguje zbog slučaja vezanja dece za nameštaj i radijatore u Zavodu Pazarić.

Protestna okupljanja su usledila nakon što je federalna poslanica iz Naše stranke Sabina Ćudić na jučerašnjoj konferenciji za medije obznanila fotografije o vezivanju štićenika Zavoda.

Ćudićeva se danas javnosti obratila putem Fejsbuka te objasnila od kada datiraju snimci do kojih je došla, prenosi Kliks.

Ćudićeva je objasnila kako je jučerašnji dan bio težak, ali i neophodan.

"Moja odluka da objavim dio materijala koje sam zaprimila 24 sata prije njihove objave, koji dokazuju ono na šta je niz zvaničnih izvještaja riječima upućivao - rezultat je mog, ali i našeg kolektivnog očaja, kao i mog dubokog gubitka povjerenja u sistem i institucije FBiH", napisala je između ostalog Ćudićeva na Fejsbuku.

Građani okupljeni na protestu tražili su ostavke odgovornih za ovaj slučaj.

Protestanti su uzvikavali da "nije kriv Pazarić, već da su krivi država i vlada". kao i "lopovi".

Oni su pozvali zaposlene u federalnoj vladi da izađu pred građane. Predstavnike građana okupljenih ispred zgrade Vlade Federacije BiH niko nije primio, a poručeno im je da je premijer Novalić na sastanku i da nema vremena.

Protest su obezbeđivali pripadnici policije, a saobraćaj kod zgrade vlade bio je zatvoren za saobraćaj.

Sarajevski portal Kliks preneo je da je na protestu bilo dosta mladih i studenata koji tvrde da ih ne zanimaju ni stranke ni politika, već rešenje ovog slučaja.

Mnogi su bili razočarani što se više građana nije odazvalo protestu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво