Hrvatska opozicija odluku EPP-a i nedolazak Vučića smatra pobedom

Parlamentarna opozicija u Hrvatskoj likuje i doživljava kao svojevrsnu pobedu odluku rukovodstva Evropske narodne stranke (EPP) da u zgradi Sabora ne održi nijedan od skupova u okviru Izbornog kongresa te evropske partije koji će u Zagrebu biti održan od 19. do 21. novembra.

Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio da neće prisustvovati tom kongresu, na koji ga je pozvao  predsednik EPP Žozef Dol, deo hrvatske opozicije, koja ga smatra "četnikom", uputio je niz uvreda i kritika najviše na njegov račun, ali i na račun premijera Andreja Plenkovića i italijanskog političara Antonija Tajanija, za kojeg je rečeno da je fašista.

Govoreći van dnevnog reda, poslanik opozicionog Mosta nezavisnih lista Miro Bulj je, prenosi zagrebački Večernji list, rekao da je odluka o iznajmljivanju sale u Saboru bila sramotna i zadovoljno dodao:

"Sada u poslednjem trenutku (EPP) štiti partnera HDZ, jer kako dozvoliti da u vreme Vukovara u Saboru bude stranka u kojoj su četnik Vučić i fašist Tajani."

Bulj je podsetio i da mu je zbog njegovog protivljenja da se u Saboru održavaju sednice EPP-a u okviru Izbornog kongresa te evropske stranke dva dana bilo zabranjeno da govori u parlamentu.

"Ovo je pobeda i zaštitili smo dignitet Hrvatskog sabora", rekao je.

Poslanik Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak ne misli da je odustajanje EPP-a od održavanja sednica Predsedništva i Skupštine u Hrvatskom saboru pobeda opozicije već i dalje, kako tvrdi, "figa" u džepu.

"Figu koju su držali celo vreme Plenković i HDZ sada su stavili u džep. Ne menja se činjenica da su Aleksandar Vučić i Andrej Plenković deo iste evropske porodice. Mislim da bi bilo previše gledati četnika kako govori u hrvatskoj sabornici, čoveka koji je 1995. godine u Glini govorio da ovo nikada neće biti ustaška Hrvatska, a sada da govori u 'ustaškom' Saboru", rekao je Beljak.

To bi, kazao je, bilo previše i za Plenkovića, ali on će biti u Zagrebu, biće deo iste porodice i to apsolutno ništa ne menja na stvari.

"Svi oni koji imaju imalo zdravog razuma znaju da su HDZ i Srpska radikalna stranka de fakto ista stranka", rekao je Beljak.

broj komentara 5 pošalji komentar
(četvrtak, 14. nov 2019, 16:30) - anonymous [neregistrovani]

Sta reci

Najveca pobeda im je to sto srba skoro da vise i nema a gradjani se masovno iseljavaju na zapad kao i kod nas.Da nije tuzno bilo bi smesno.

(četvrtak, 14. nov 2019, 14:42) - FORum LIvii [neregistrovani]

otvorite usi

Italija nije Srbija.Tajani nema dlake na jeziku.Sta on misli, rekao je na komemoraciji ubijenim Italijanima februara meseca. Svakog 10.Februara, Italija se seca 20 000 ubijenih i 350 000 proteranih sunarodnika iz Hrvatske.Sada sa otvorenim usima trebate slusati sta misli bivsi Predsednik evropskog parlamenta !!!

(četvrtak, 14. nov 2019, 14:17) - anonymous [neregistrovani]

Zamjena teza

Sasvim svojstvena HR politicarima, medijima i javnom mnijenju. Dakle svi su fasisti i cetnici osim njih, oni su antifasisti sve sa ulicama Mile Budaka, plocama i uzvicima ZDS, pocastima Blajburgu itd.

(četvrtak, 14. nov 2019, 14:00) - anonymous [neregistrovani]

Ко о чему

Нашли се да називају некога фашистом. И то ко...
Иначе, не видим, шта је проблем рећи да Глина неће бити у усташкој Хрватској? Па зар Хрватска и НДХ нису различити ентитети?

(četvrtak, 14. nov 2019, 13:40) - глас разума [neregistrovani]

Разуме ли ико више ово усташко лудило???

Ови људи живе сви далеко изван реалног света, у неком свом минисвету у којем је усташтво главна врлина. Све док је то тако, нико од Срба нема шта да тражи тамо, јер тамо су људи који немају спону са реалним животом, који не прихватају да виде реално стање. А од таквих онда очекивати нормално понашање било би заиста превише оптимистично. Нека добро погледа и послушне наш председник и нека размисли, са ким то он жели да успоставља боље везе... за тако нешто потребно је да то и они са друге стране желе, а они су од тога удаљени светлосним годинама, јер још за ниједно од својих бројних злодела нису платили, зато се тако и понашају!