Novi saziv grčkog parlamenta položio zakletvu

Nakon ubedljive pobede Nove demokratije (ND) na prevremenim parlamentarnim izborima u Grčkoj, danas je novi sastav poslanika položio zakletvu u grčkom parlamentu.

Skopska TV21 javila je a je u najviši zakonodavni dom u Atini ušlo šest partija, a Nova demokratija ima 158 od 300 poslaničkih mesta.

U sastavu Skupštine posle izbora 7. jula je šest stranaka, od kojih su dve tu prvi put "MeRA 25" i "Grčko rešenje", a iz sastava su ispale male desničarske stranke "Unija centra" i "Zlatna zora". Među 300 poslanika, Nova demokratija ima 158, Siriza-Progresivni savez 86, Pokret promene 22, KPG 15, "Grčko rešenje" 10 i "MeRA 25" devet. 

Konzervativna vlada Kirijakosa Micotakisa ima za cilj da ubrza ekonomski rast, što planira da ostvari putem smanjenja poreza i sporazuma o privatizaciji.

Micotakis je obećao grčkim građanima nova radna mesta kao i oslobađanje blokada u biznis sektoru.

On će tokom vikenda obrazložiti program vlade, a glasanje o njenom izboru je zakazano za nedelju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво