Prekinut postupak po tužbi Đukanovića protiv "Atlas banke"

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Tamara Šuković odlučila je da obustavi postupak po tužbi predsednika Crne Gore Mila Đukanovića protiv "Atlas banke", koja je u međuvremenu otišla u stečaj, prenose “Vijesti”.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović moraće da sačeka početak postupka u kome traži da se ponište svi dokumenti kojima je odbegli biznismen Duško Knežević navodno vraćao njegove dugove imovinom svojih firmi.

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Tamara Šuković je odlučila da obustavi postupak u odnosu na tuženu "Atlas banku", koja je u međuvremenu otišla u stečaj.

"Sud je dana 15.5.2019. godine donio rješenje kojim se obustavlja postupak u ovoj pravnoj stvari u odnosu na tuženog I reda A. B. A. D. P. Istog dana, sud je donio rješenje kojim se utvrđuje prekid postupka u ovoj pravnoj stvari, te određuje da će se postupak nastaviti kada stečajni sud ukine moratorijum", odgovorila je Vijestima portparolka tog suda Anja Krkeljić Milić.

Đukanović je u februaru podneo dve tužbe tom sudu, tvrdeći da njegov dug prema "Atlas banci" ne postoji, iako je isti taj dug isplatio banci, nakon što su Vijesti i Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN CG) objavili da je predsednik imao otvorene račune u Kneževićevoj banci, na kojem je gomilao hiljade evra duga, koje je kasnije pokrivao Knežević.

U drugom postupku, koji još nije zakazan, traži od Kneževića da mu plati pola miliona evra odštete zbog povrede časti i ugleda.

CIN CG i Vijesti krajem januara objavili su da je Đukanović u "Atlas banci" imao račun bez limita i VIP revolving karticu sa koje je plaćao račune, ali nikada nije platio dug toj banci.

Račun od 16.000 evra platio je Knežević u februaru 2017. godine imovinom svojih firmi, piše u dokumentima.

Đukanović, međutim, tvrdi da za dug nije znao, niti je o njemu od banke ikada obaveštavan i da zbog toga nije nikome mogao ni dati odobrenje da ga u njegovo ime izmiri.

Nakon toga, ipak je "Atlas banci" platio dug, tvrdeći da on u stvari ne postoji i da će tužiti banku i Kneževića.

I dok Đukanović u tužbi ističe da nije bio obavešten o dugu, u odgovoru na tužbu "Atlas banke" ističe se da postoje nesporni dokazi da je on odbijao da izmiri svoje obaveze prema banci.

Advokatski tim predsednika Atlas Grupe, odbeglog biznismena, Duška Kneževića podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, kojom se tereti da je "organizator kriminalne grupe". 

Bivši izvršni direktor "Atlas banke" Marko Nikolić  uhapšen je 15. maja , dok je zamenica Dijana Zečević nakon saslušanja puštena da se brani sa slobode.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи