Dodik: Konačni dogovor nije postignut

Napredak je učinjen u raspodeli resora, ali ulazak BiH u NATO ostaje ključni kamen spoticanja, istakao je Milorad Dodik nakon sednice Predsedništva BiH.

Konačan dogovor o formiranju Saveta ministar u Sarajevu ni danas nije postignut, rekao je predsedavajući Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik. 

Napredak je učinjen u raspodeli resora, ali ulazak BiH u NATO ostaje ključni kamen spoticanja, istakao je Dodik nakon sednice Predsedništva BiH.

On je istakao da BiH neformiranjem Saveta ministara rizikuje da zaustavi svoj evropski put, koji je daleko važniji od pitanja Akcionog plana za članstvo (MAP) u NATO.

Dodik je rekao da srpska strana neće podržati aktivaciju MAP-a, da za to u Republici Srpskoj nema i neće biti saglasnosti.

Upozorio je da oni koji postavljaju taj uslov dovode celu zemlju u krizu, i naglasio da neće pristati na bilo kakva uslovljavanja.

U zgradi Predsedništva BiH održan je sastanak delegacija SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH o formiranju vlasti na nivou državnih institucija. Delegacije su predvodili lideri stranaka Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i Dragan Čović, a domaćin sastanka bio je Dodik.  

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 17. apr 2019, 20:22) - milan lala [neregistrovani]

NATO i ODKB

Neka FBiH bude clan NATO kad su tako zapeli , a R. Srpska ce onda biti clan ODKB, i mirna Bosna . Gospoda iz FBiH zaboravljaju da se drzavne odluke u BiH donose konsenzusom / saglasnoscu oba entiteta i tri naroda i da naturanja svoje volje drugom ne prolazi . Evo FBiH Solomonskog resenja kad toliko vole NATO .

(sreda, 17. apr 2019, 19:31) - anonymous [neregistrovani]

A kako misli da zastavi put BiH u NATO?

Pa NATO zemlje su i priznale postojanje RS kao entiteta u okviru BiH. Šta Dodik želi, da se predomisle?