Policija istražuje navode o seksualnom zlostavljanju devojčica u Čitluku

Pripadnici policije Hercegovačko-neretvanskog kantona započeli su istragu protiv fratra Kornelija Kordića zbog navodnog seksualnog zlostavljanja nekadašnjih maloletnih štićenica Porodičnog centra Sveti "Ivan Pavao II" nedaleko od Čitluka, potvrđeno je iz MUP-a HNK.

Kako je potvrdila policija, ispitani su prvi svedoci po prijavi koju je uputila Franjevačka provincija u Mostaru prenosi Kliks.

Inspektori su u Centru "Ivan Pavao II" razgovarali s nekoliko osoba te se istraga nastavlja, nakon što je portal Novosti objavio  svedočenje neimenovanih devojaka koje tvrde da su u periodu od 2000. do 2014. godine bile žrtve danas 83-godišnjeg fratra Kordića, prenosi Hina.

U međuvremenu je sedam devojaka, bivših štićenica istoga doma, javno stalo u njegovu obranu tvrdeći da se protiv njega iznose "besramne optužbe". 

Ovaj franjevac i dugogodišnji sveštenik u Čitluku odbacio je, u intervjuu koji je u utorak objavljen u Mostaru, sve optužbe, tvrdeći da nikada nije dirao devojčice po intimnim delovima tela. Rekao je da podržava istragu koja je pokrenuta i da nema šta skrivati.

Prema njegovim rečima, kroz centar, koji je utemeljen u ratu 1994. godine, prošlo je više od 500 nezbrinute dece o kojima se brinulo uz pomoć donatora.

broj komentara 0 pošalji komentar