Skoplje o izjavi Veseljija: Radimo u cilju stabilnosti region

U Vladi Republike Severne Makedonije kažu da vode politiku koja doprinosi učvršćivanju prijateljskih odnosa sa svim susedima, uključujući i sa Republikom Srbijom.

Makedonska vlada odgovorila je na pitanje Tanjuga kako komentariše poziv predsednika kosovskog parlamenta Kadrija Veseljija Makedoniji i Crnoj Gori da se, "zajedno sa Kosovom", "okupe protiv Srbije".

Umesto konkretnog odgovora, odnosno komentara Veseljijeve izjave, u odgovoru iz Skoplja se poručuje da su "građani obe zemlje prijateljski narodi, koji su sarađivali kroz istoriju", navodi Tanjug.

Dodaju da se "uskoro, na graničkom prelazu Tabanovce, sa Republikom Srbijom, uspostavlja 'one stop shop', koji će, umesto dve, omogućiti na ovom međudržavnom prelazu jednu carinsku kontrolu za građane i prevoznike".

"Naša vlada radi isključivo u smeru jačanja stabilnosti regiona, a svakako i ekonomije", zaključuje se u odgovoru portparola Vlade Severne Makedonije Mileta Bošnjakovskog.

Posle izjave Kadrija Veseljija u kojoj je pozvao Makedoniju i Crnu Goru, sada članice NATO-a, da se "okupe protiv Srbije", oštro su reagovali su srpski zvaničnici. 

broj komentara 0 pošalji komentar