Оштра реаговања на изјаву Весељија

После изјаве председника косовског парламента Кадрија Весељија у којој је позвао Македонију и Црну Гору, сада чланице НАТО-а, да се "окупе против Србије", реаговали су српски званичници.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић оцењује да је Весељијев позив на окупљање против Србије потврда помрачења свести у Приштини. Поручује да је јака и сложна Србија највећа брана свим њеним непријатељима.

"Цео свет је против антицивилизацијских такси, чак и они који су их створили, а они већ смишљају нове лудачке пројекте који прете да дестабилизују не само регион, већ и читаву Европу", рекао је Дачић за Танјуг.

Како каже, у 21. веку бити против слободне трговине и уводити таксе од 100 одсто, па још и правити савезе за рат против Србије, могу само поремећени умови.

"Одговор Србије мора бити у јединству, дијалог и компромис да, али уцене и претње не прихватамо и чврсто одбијамо. Јака и сложна Србија је највећа брана свим нашим непријатељима", нагласио је Дачић.

Потпредседнк Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је, поводом позива Кадрија Весељија да је то још један показатељ да приштинско руководство није дорасло функцијама које обавља и упозорио на одсуство реакције ЕУ и међународне заједнице.

"Весељи у својој изјави више пута позива на рат, прети Србији и позива друге земље да се, како каже, окупе против Србије. Иако је јасно да Весељи нема никакве капацитете да угрози безбедност Србије, забрињавајуће је што међународна заједница допушта овакву врсту ратнохушкачке реторике", рекао је Стефановић за Танјуг. 

Ђурић: Весељи највећа претња по стабилност

Хистерични позиви Кадрија Весељија за регионално уједињење против Србије и њеног председника најснажнија је потврда колико се председник Александар Вучић непоколебљиво бори за наше државне и националне интересе, поручио је директор Канцеларије Владе Србије за КиМ.

"Та борба очигледно даје резултате, и то најопаснијег међу Албанцима чини нервозним и уплашеним, до те мере да најављује повратак у шуму, где је својевремено и пекао свој криминални и терористички занат", рекао је Ђурић.

У саопштењу Канцеларије за КиМ, наводи да је јасно ко је данас највећа претња по стабилност региона. То су, истиче, Кадри Весељи и његови политички истомишљеници.

"И апсурдно је да он у фронт против Србије позива Северну Македонију и Црну Гору, две државе које су најугроженије великоалбанском политиком Кадрија Весељија, каже Ђурић.

Додаје да ће председник Александар Вучић, уверен да је пут мира, економског и сваког другог напретка Западног Балкана једина одговорна политика, наставити да се доследно бори за стабилизацију и модернизацију наше државе и региона.

"Трагајући за компромисом са косовско-метохијским Албанцима", прецизирао је директор Канцеларије за КиМ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво