Medojević izašao iz zatvora, Knežević iz Skupštine

Opozicioni poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević tokom noći napustio je zatvor, u kome je bio od 1. decembra, a njegov partijski kolega, poslanik Milan Knežević, izašao je sinoć iz zgrade Skupštine, u kojoj je proveo skoro dve sedmice kako bi izbegao hapšenje.

Ustavni sud Crne Gore je u sredu privremeno obustavio rešenje Apelacionog i Višeg suda o stavljanju u zatvor poslanika DF Nebojše Medojevića i Milana Kneževića.

Medojevića su ispred kapija zatvora čekali porodica i rukovodstvo Demokratskog fronta, prenela je RTCG.

Nebojša Medojević je zahvalio svima na podršci koja mu je pružana prethodnih dana, dok se nalazio u pritvoru.

"Jutros u 2.40 na slobodi, posle 14 dana od protivustavnog i protivzakonitog kidnapovanja od režima, zbog javno izgovorene reči. Samo jako", napisao je Medojević na svom Fejsbuk profilu.

Posle izlaska i zatvora, Medojević je poručio da su njegova supruga i on zahvalni svima na podršci i ogromnoj pozitivnoj energiji koja im je data u danima teških izazova.

"Borba za slobodu se nastavlja. Sad je valjda jasno svima da je vreme za jedinstvo i slogu svih ljudi koji ne žele da trpe ropstvo i diktaturu", istakao je Medojević.

Dodaje da "bolesni, kompromitovani, korumpirani sistem koji masovno krši ljudska prava i slobode" mora biti odbačen.

"Vreme je za novi društveni dogovor o temeljnim vrednostima - slobodi i demokratiji. Hvala svima. Samo jako", zaključio je Medojević.

Medojević je bio uhapšen u noći 30. novembra na 1. decembar, po nalogu Višeg suda u Podgorici u predmetu povodom tvrdnji o primanju i davanju mita.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво