Crnogorske vlasti traže da uđu u prostorije srpske ambasade

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore pozvalo je ambasadora Republike Srbije Zorana Bingulca na razgovor povodom slučaja Branke Milić, optužene u slučaju pokušaja terorističkog napada 16. oktobra, koja se nalazi u prostorijama ambasade.

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova ambasador Zoran Janković je u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima, uručio Bingulcu notu sa zahtevom da Ambasada Srbije omogući pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade, navodi se u saopštenju crnogorskog ministarstva.

Saopšteno je da je pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade Srbije u Podgorici zatražen u skladu sa poternicom raspisanom za optuženom Milić po naredbi Višeg suda u Podgorici.

"Janković je zatražio što brži odgovor Republike Srbije i podvukao da će Ministarstvo vanjskih poslova i drugi nadležni organi i dalje postupati u skladu sa međunarodnim pravom, pravnim poretkom Crne Gore i diplomatskom praksom u cilju omogućavanja nesmetanog vođenja sudskog postupka", ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, ambasador Bingulac je istakao da ceni diplomatski pristup Crne Gore povodom ovog slučaja i da će Ambasada Srbije uručena dokumenta odmah procesuirati nadležnim organima Republike Srbije i da će informisati crnogorski MSP čim dobije zvaničan odgovor.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić predložio je da se postupak protiv Milićeve vodi odvojeno, te da joj se sudi kada se za to steknu uslovi, odnosno kada ona bude dostupna sudu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво