Crnadak: Priština uvođenjem taksi ugrožava regionalnu bezbednost

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak ponovio je da najnovija odluka Prištine o uvođenju taksi od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH predstavlja čisto političku odluku i dodao da može da dovede do kraha čitavog koncepta regionalne saradnje.

"Za nas je ovo klasičan neprijateljski potez i imaće posledice", rekao je Igor Crnadak za RTS.

Prokometarisao je i da je paljenje srpske robe na Kosovu udarac ne samo na trgovinske odnose, već i na čitav koncept regionalne saradnje.

"Krajem meseca u Crnoj Gori biće održan sastanka ministara spoljnih poslova", rekao je  Crnadak i dodao da će tražiti da to pitanje bude tema.

"Ako ne bude jednoglasne osude, bojim se da nas to vodi ka početku kraja regionale saradnje", rekao je ministar spoljnih poslova BiH , dodavši da je ključ u Evropskoj uniji.

Očekuje jasne poteze Brisela.

Naveo je da je na današnjoj sednici Saveta ministara odlučeno da se ne uvode kontramere i da se ne ide na revanšizam.

"Ne želimo da budemo deo tih ludačkih mera. Ostavljamo prostor da se nešto promeni. Ovo je čisto politička odluka. Zašto baš Srbija i BiH", upitao je Crnadak.

Dodaje da je to jasna odmazda za neuspeh prilikom glasanja u Interpolu.

"Nismo zaslužili da budemo ovako tretirani. Mi se držimo principijalnog stava da podržavamo članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama koje su obuhvaćene Briselskim sporazumom i onim sa kojim se slaže Beograd. Zato je odluka o uvođenju taksi od 100 odsto na uvoz robe iz centralne Srbije na KiM neprimerena", zaključio je Crnadak.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи