Marković: Crna Gora nema spisak nepoželjnih Srba

Za sada nema liste nepoželjnih osoba iz Srbije u Crnoj Gori, izjavio je crnogorski premijer Duško Marković i dodao da takva odluka vlade neće biti sakrivena od javnosti, ako se za tim ukaže potreba.

Duško Marković je to rekao komentarišući medijske navode da je Crna Gora pripremila spisak nepoželjnih osoba iz Srbije, na kojem se navodno nalazi i poglavar SPC patrijarh Irinej.

"Kada bude bilo potrebe za tim, i kada bude opravdanih razloga, ona će biti konstruisana i nećemo je kriti od javnosti. Nije za sada sastavljena lista. Bilo je očekivano da će biti. Crna Gora je odlučna da brani svoje državno dostojanstvo demokratskim i drugim sredstvima, koje mogu ličiti na zabranu ulaska", rekao je Marković novinarima na Žabljaku.

Osvrnuo se i na današnju izjavu patrijarha Irineja "da smo mi jedan narod, iako smo podeljeni".

"Nisam imao priliku da čujem tu izjavu, ona je drugačija od one prilikom poslednje posete", rekao je Marković.

Dobio je, rekao je, poziv da bude gost tokom posete patrijarha antohijskog i celog Istoka Jovana X i patrijarha SPC Irineja, te da im je odgovorio da se zahvaljuje, ali da zbog najavljene poste Žabljaku nije u mogućnosti.

"Zahvalio sam se i u pismu poručio da očekujem da će Irinej povući (raniju) izjavu i izviniti se građanima Crne Gore", rekao je Marković.

Premijer je rekao da je u sinoćnjem telefonskom razgovoru sa mitropolitom Amfilohijem dobio najavu "današnjeg pristupa" patrijarha Irineja, preneo je portal RTCG.

"Crna Gora nema razloga da pogne glavu kada je u pitanju njen identitet i dostojanstvo. Verujem da je to i patrijarh Irinej razumeo", ukazao je Marković.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво