Lavrov čestitao Dodiku i Cvijanovićevoj pobedu na izborima

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov čestitao je u ime predsednika Rusije Vladimira Putina i svoje lično ime, Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović pobedu na izborima.

Sergej Lavrov je tokom telefonskog razgovora zamolio Milorada Dodika da čestitke prenese i Željki Cvijanović.

Dodik je naveo da je Lavrovu preneo da je njegova politika usmerena na "poštovanja slova, a ne duha" Dejtonskog sporazuma, prenosi RTRS.

Dodao je i da ga je ministar spoljnih poslova Rusije zamolio da prenese saučešće porodici radnika stradalog u eksploziju u Rafineriji u Brodu.

Prethodno je iz kabineta predsednika RS saopšteno da je Lavrov Dodiku poželeo što skorije formiranje skupštinske većine i imenovanje vlade Republike Srpske.

"Lavrov je izrazio očekivanja da će Predsedništvo BiH raditi na legalan način, uz čvrsto poštovanje Dejtonskog sporazuma, poštovanje prava dva entiteta i tri konstitutivna naroda u BiH", navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво