Đakovo, pogrdan grafit o srpskoj deci

Pod naslovom "U Đakovu osvanuo odvratan grafit o srpskoj deci", hrvatski portal "Indeks" objavio tekst o tome da je na jednoj zgradi u Đakovu (Slavonija) osvanuo grafit s natpisom "Je....mo srpsku decu", uz koji je nacrtan kukasti krst.

Portalu Indeks fotografiju je poslao jedan od čitalaca uz poruku: "Jutro nakon Norijade u Đakovu. Pijani psi i natpis na zidu na koji policija nije želela da reaguje".

Kako se navodi na portalu, za sada se ne zna ko je i kada napisao grafit.

Indeks prenosi saopštenje osječke policije u kojem se potvrđuje da se grafit nalazi u centru Đakova i da će policija obaviti istragu i preduzeti sve propisane mere i radnje kako bi utvrdila okolnosti u kojima je nastao grafit i otkrila počinioce.

Desetine hiljada maturanata juče su širom Hrvatske obeležile poslednji dan škole uz baklje, dimne bombe, ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Pored pogrdnog grafita u Đakovu, Novi list piše da je u Rijeci oskrnavljen spomenik oslobodiocima u Drugom svetskom ratu ustaškim "U" i skraćenicom ZDS.

broj komentara 12 pošalji komentar
(sreda, 23. maj 2018, 22:33) - Dejan M. [neregistrovani]

Hrvatska

se zove jedna od glavnih ulica u Beogradskom naselju Kotež...

(sreda, 23. maj 2018, 20:54) - Воронцов [neregistrovani]

Традиција

Историјско подсећање. Када се у Априлском рату југословенска војска испуњена издајом повлачила од мађарске границе не испаливши ни метак у Ђакову су на њих са катедрале усташе које су већ биле организоване отвориле ватру из митраљеза. Митраљесце су неутралисали тако што су их погодили из топа. Дакле град има богату традицију што се тиче мржње према Србима.

(sreda, 23. maj 2018, 20:48) - anonymous [neregistrovani]

Sramota!

Prodjite celu Hrvatsku od Vukovara do Dubrovnika i videcete na stotine grafita uperene prema srbima. A posle prodjite celu Srbiju od Subotice do Prizrena morali bi se potruditi ako bi zeleli naci 20 grafita uperenih protiv hrvata.

(sreda, 23. maj 2018, 20:07) - anonymous [neregistrovani]

Iz Njemacke

Svaka ti cast na ovakvi tekst i odgovor.Nista nisi odvadio ni dodao!

(sreda, 23. maj 2018, 19:48) - anonymous [neregistrovani]

Чињеница

Ово је рукопис млађе особе, можда чак и неког ђака основца. Правилан одгој, нема шта.

(sreda, 23. maj 2018, 19:36) - anonymous [neregistrovani]

ajde onda vise

dosta sa prozivcima i pisanjem, da liste spremni ili niste, znate gde smo ;)

(sreda, 23. maj 2018, 19:32) - anonymous [neregistrovani]

djakovo

hrvati ce sami sebe po bati u skoro vreme oni od mrznje prema svim drugim nacijama nevide dalje od nosa

(sreda, 23. maj 2018, 18:12) - anonymous [neregistrovani]

Antonio

Hrvati ne mrze samo Srbe, istina mrze Srbe najvise jer zbog toga sto poticu od Srba, ali mrze oni sve okolo prvi dio dana, a drugi i same sebe. Prosao sam cijeli svijet i nigdje nisam vidio takvu mrznju. Ovo vam govorim kao Talijan iz Istre da znate pravo stanje stvari. Mogli ste Srbi da rijesite devedesetih godinama sve probleme sa Hrvatima, a i nas druge da spasite, samo da ste imali pravo politicko vodstvo, a ne one koji su dogovarali sa tudjmanom i predali mu sve. Sa Hrvatima niko ne moze izaci na kraj. Mrzice vas i kad im ucinite najvecu uslugu, takvi su oni.

(sreda, 23. maj 2018, 17:01) - anonymous [neregistrovani]

Grafit

Kada bi se ovakvi grafiti pojavili u Srbiji i Vojvodini, onda bi EU bila zgrožena srbskim nacionalizmom. Ovako je sve normalno. I ovo malo Srba, što se izjašnjavaju kao Srbi, im smeta.

(sreda, 23. maj 2018, 16:58) - anonymous [neregistrovani]

Ništa čudno

Oni imaju 'bujicu' gde se javno sve to promovira i niko nikom. Pretstavnici srbskog naroda gledaju svoje saborske plaće i sve teče dalje. Rekao bih da je sve normalno, jer da je drukčije bio bih iznenađen. Samo, kada predstavnici hrvatskog naroda kažu da su ugroženi u Srbiji, neka se seter i ovih grafita i Srba u Hrvatskoj.