Šefica hrvatske diplomatije unapred upozorava na Vulina

Ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Marija Pejčinović Burić rekla je da od Vlade Srbije očekuje odgovornost s obzirom na naznake da će srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin doći u Jasenovac na komemoraciju, a njegova zapaljiva retorika, kaže, ne bi doprinela odnosima dveju država.

"Ministar Vulin je poznat po nekad neodmerenoj i zapaljivoj retorici. Mislimo da takva vrsta retorike i takva vrsta ponovnih nekih izjava u Hrvatskoj, sigurno ne bi doprinela našim odnosima, tako da očekujemo od Vlade Srbije da bude odgovorna u ovom trenutku", rekla je Pejčinović Burićeva za regionalnu N1 TV.

Hrvatska sigurno želi da gradi bolje odnose sa Srbijom i verujemo da bi to trebalo da bude želja druge strane, rekla je šefica hrvatske diplomatije nakon poslednjeg incidenta u Skupštini Srbije kada je Vojislav Šešelj, kako je saopšteno iz SRS, izgazio hrvatsku zastavu i verbalno vređao hrvatsku parlamentarnu delegaciju.

"Ona je deklarativno takva, i u tom smislu mislim da bilo kakva poseta, bilo kojeg zvaničnika Srbije treba biti merena na takav način, pa i odluka o tome da li će Vulin doći u Hrvatsku ili ne", rekla je Pejčinović Burićeva.

I ove godine komemoracija jasenovačkim žrtvama se održava u tri kolone.

Prošlog vikenda su komemoraciju održali pripadnici Jevrejske zajednice, sutra će je održati pripadnici antifašista i Srpskog narodnog veća, a u nedelju će biti održana centralna državna komemoracija.

Predsednica Kolinda Grabar Kitarović je poštu jasenovačkim žrtvama iskazala ranije danas u Spomen-području, saopšteno je iz njenog Kabineta.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара