Хрватска председница одала пошту жртвама Јасеновца

Колинда Грабар Китаровић је, одајући пошту жртвама Јасеновца, у Књигу утисака уписала да јој долазак у Спомен-подручје логора увек призива осећаје дубоког жаљења због злочина који су ту почињени и пијетета према свим невиним жртвама.

Колинда Грабар Китаровић изјавила је да ниједан политички циљ ни поредак не могу оправдати злочине који се чине у његово име.

"Република Хрватска као демократска држава, настала на засадама свих позитивних вредности историјске борбе хрватскога народа за слободу, међу којима је и антифашизам, безрезервно осуђује злочине почињене у овом логору те с поштовањем трајно чува сећање на све његове жртве, у јединственој опредељености за поштовање људских права свих својих грађана, као јемства напретка и мира", написала је Грабар Китаровићева у Книгу утисака.

Она је у Спомен-парк Јасеновац дошла у пратњи Ивана Звонимира Чичка, изасланика председнице на државној комеморацији жртвама усташког концентрационог логора Јасеновац која ће бити одржана у недељу, 22. априла, саопштено је из Кабинета хрватске Председнице.

И ове, као и претходние две године, комеморације у Јасеновцу се одржавају одвојено - најпре су комеморацију одржали представници Јеврејских организација у Хрватској, затим ће сутра то учинити представници антифашистичких организација и Српског националног већа, а у недељу ће бити одржава државна комеморација.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи