Dodik ne mari što ostaje na crnoj listi SAD

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da se ne oseća posebno ugroženim što ostaje na "crnoj listi" SAD i da je veoma jasno pod kojim uslovima je njegovo ime uvršćeno na tu listu.

Milorad Dodik je, komentarišući odluku američkog predsednika Donalda Trampa o produženju uredbe o vanrednim merama u vezi sa Zapadnim Balkanom, koja obuhvata i takozvanu crnu listu, rekao da SAD imaju pravo da produže sankcije.

"Veoma je jasno pod kojim je uslovima došlo do mog stavljanja na tu listu. Ne osećam se ništa posebno ugroženim zbog toga, ali mislim da bi trebalo biti neugodnije onima koji su to na jedan nekorektan način izvojevali, kao što su ambasador SAD (Morin Kormak), koja sada sedi u Sarajavu, i (zamenik pomoćnika državnog sekretara) Hojt Ji, i još neki koji su to činili iz nekih svojih razloga. Ali videćemo i njima leđa veoma brzo, pa ćemo videti kakva će onda biti politika", rekao je Dodik novinarima u Brčkom.

Na pitanje novinara da prokomentariše Trampovu odluku, Dodik je rekao da je to u svakom slučaju stvar SAD i da imaju pravo da donose kakve hoće odluke.

Naglasio je da ništa ne čini u vezi sa tom listom, ni da ostane niti da bude skinut.

"Mislim da je to bila nepravda. Ako i oni misle tako – neka me skinu, a ako ne misle – baš me briga. Bitno je da Republika Srpska zbog toga nije imala nikakve štete", naglasio je predsednik Srpske.

Dodik je rekao da svi mogu da vide i pročitaju da u SAD postoji ozbiljan politički sukob između sadašnje i bivše administracije i da se preko toga prelamaju mnoge stvari, ali da je to stvar te države i da to ne može da komentariše, prenela je RTRS.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво