Parlament podržao ulazak Crne Gore u NATO

Sa 46 glasova "za" crnogorska skupština usvojila je Predlog zakona o potvrđivanju Severnoatlantskog ugovora, kojim se obezbeđuju uslovi za pristupanje Crne Gore NATO savezu.

Osim vladajuće koalicije, učlanjenje Crne Gore u NATO podržali su i poslanici Socijaldemokratske partije (SDP), koji su jedini od opozicionih partija prisustvovali sednici parlamenta na Cetinju.

Paralelno sa održavanjem sednice parlamenta, Demokratski front je organizovao protest zbog odluke da se, mimo referenduma, donese odluka o članstvu Crne Gore u NATO-u. Poručili su i da neće priznati odluku parlamenta.

Obrazlažući Predlog zakona, premijer Duško Marković rekao je da Skupština Crne Gore danas ima istorijsku privilegiju da donese odluku koja će se pamtiti dok bude Crne Gore i Crnogoraca.

"Ovakva odluka se nigde osim na Cetinju nije mogla doneti", saopštio je Marković.

Rekao je da se današnji dan upisuje u najsvetliju istoriju Crne Gore, "rame uz rame sa 1. julom 1878, kad se na Berlinskom kongresu raspravljalo o potvrdi nezavisnosti Crne Gore".

"Ovo je prilika da se poklonimo senama svih crnogorskih heroja koji su se ugradili u temelje naše države. Članstvo u NATO-u je dugoročna garancija suvereniteta i teritorijalnog integriteta zemlje", poručio je Marković.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво