Čović: Odluka o reviziji narušila odnose u BiH

Hrvatski član predsedništva BiH Dragan Čović rekao je da odluka o pokretanju revizije tužbe protiv Srbije nije dobra za institucionalnu ravnotežu i da je unela nepotreban nemir i vidno narušila odnose unutar BiH.

Čović je rekao i da ga žalosti činjenica da je jedna važna odluka doneta bez konsenzusa, posebno, jer to nije u skladu sa onim kako su se politički predstavnici opredelili da će delovati, prenosi Fena.

"To nije dobro za institucionalnu ravnotežu i odnose na čijoj izgradnji smo naporno radili u proteklom razdoblju. Budućnost ove zemlje zavisi od kvaliteta unutrašnjih odnosa koje ćemo izgraditi, a oni se ne mogu unaprediti na ovakav način", smatra Čović.

Prema njegovim rečima, jednostrano delovanje i odlučivanje ne vodi stabilnosti i preko potrebnom pomirenju.

"Ne bih želeo nikoga da povredim, ali moramo biti svesni okruženja u kojem živimo te da je, nažalost, ovakva odluka unela nepotreban nemir i vidno narušila odnose unutar BiH", istakao je Čović.

Smatra da svi zajedno treba da se okrenu prema putu ka EU i budućnosti, kao i da treba učiniti sve da do kraja godine steknu status kandidata.

"Ne smemo dozvoliti da ovo pitanje zaseni sve pozitivne rezultate koje smo ostvarili u proteklom vremenu. To znači da u narednom razdoblju moramo naći mudrosti i zrelosti da se nosimo sa ovom situacijom", poručio je Čović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи