Mesiću se ruga internet

Nekadašnji predsednik Hrvatske Stjepan Mesić našao se na udaru društvenih mreža, nakon što je objavljena njegova izjava iz 1992. u kojoj poriče da je Jasenovac bio logor smrti i tvrdi da je to bio "radni logor" u kojem su se mnogi logoraši spasili.

Stjepan Mesić, prenosi regionalna televizija N1, na glasu je kao jedan od najduhovitijih političara u novijoj hrvatskoj istoriji, koji uvek ima "poklopac za svaki lonac".

Kolo sreće se, zbog njegovog govora o Jasenovcu u Novskoj 1992. godine, međutim, okrenulo, konstatuje taj medij.

Na jednom od mnogih postova, objavljena je montirana fotografija na kojoj je Mesićeva glava spojena sa telom popularnog hrvatskog pevača nacionalističkih pesama Marka Perkovića Tompsona, kojem su zbog veličanja Jasenovca u pesmi "Jasenovac i Gradiška Stara" zabranili nekoliko nastupa u evropskim gradovima.

Tviteraši pak Mesića ismevaju zbog novog preseljenja, nakon što je Sabor ukinuo finansiranje institucije bivših predsednika i pošto mu je ponuđena kancelarija u prostorima Saveza antifašističkih boraca Hrvatske.

"Nakon što je deložiran, Mesić je bio primoran da premesti svoju kancelariju odakle će voditi borbu protiv fašizacije Hrvatske", navodi se u jednom od tvitova.

Na "Jutjubu" je objavljen još jedan snimak Stjepana Mesića na kojem on, navodno govoreći na sastanku 1992. u Novskoj, relativizuje, odnosno poriče ustaške zločine u logoru Jasenovac. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара