Indeks: U programu HRT-a Tompsonova pesma "Bojna Čavoglave"

Na Prvom programu Hrvatske radio-televizije emitovana je pesma "Bojna Čavoglave" Marka Perkovića Tompsona koja počinje ustaškim pozdravom "za dom spremni".

Kako se navodi portal Indeks, u dugogodišnjoj emisiji "TV kalendar", autori su se prisetili Perkovićeve pesme "Bojna Čavoglave".

Ta pesma je prvi put emitovana na Radio Splitu 31. decembra 1991. godine, a samo pet minuta posle toga i stihova "za dom braćo, za slobodu, borimo se mi, stići će vas naša ruka i u Srbiji", kako su naveli u emisiji, otvorena je vatra na Čavoglave sa srpskih položaja.

Indeks prenosi da emisija "TV kalendar" otkriva i da je pesma nastala jedne večeri na straži uz akustičnu gitaru.

"Pesma je postala jedan od najvećih simbola otpora velikosrpskoj agresiji, ali je i danas u miru snažan kohezivni faktor", naveli su u prilogu na HRT-u, prenosi Index.hr.

U "TV kalendaru", nedavno je sramotno relativizovano ubistvo male Aleksandre Zec

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво