Plenković: Spreman za razgovore sa svima

Dan posle izbora na kojima je HDZ osvojio 57 mandata, predsednik stranke Andrej Plenković izjavio je da je otvoren za saradnju sa svima koji su prešli cenzus kao i za saradnju sa svim predstavnicima nacionalnih manjina u Hrvatskoj.

"Možemo biti zadovoljni što smo povećali broj mandata. HDZ pojedinačno kao stranka u Saboru će imati 57 mandata. Više od SDP-a, koji ima 39 mandata", rekao je Plenković novinarima nakon Nacionalnog veća HDZ-a, na kojem se analizirao rezultat izbora i razgovaralo s kojim strankama formirati vladu.

Na sastanku je, kako je rekao, dogovoreno da pristup pregovorima o formiranju buduće vlade Hrvatske bude na temelju izbornog programa HDZ-a, prenosi N1.

On je čestitao i Mostu drugim strankama na ostvarivanju mandata. "Ono što je najvažnije, HDZ je uverljivi pobednik izbora i u pregovore nastupamo sa te pozicije", rekao je Plenković.

On je istakao da je otvoren za razgovore i s Mostom i s drugim strankama koje su prešle prag, ali da velika koalicija ne dolazi u obzir.

Dodao je da je otvoren za saradnju sa svim predstavnicima nacionalnih manjina, a tvrdi da nikakav predlog HNS-a još nije video.

"O koherenciji Narodne koalicije još treba videti, a nakon toga ćemo razgovarati", rekao je Plenković.

Lider HDZ-a Andrej Plenković rekao je da svaki političar mora podneti konsekvence izbornih rezultata pa tako i Zoran Milanović, koji je saopštio da se povlači sa čela SDP-a.

Milanović je ranije danas rekao da je odlučio da se zbog loših izbornih rezultata Narodne koalicije povuče sa čelne pozicije u SDP-u, te zamolio stranačke organe da što pre raspišu unutarstranačke izbore.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво