Ahmetović: Izjava Dačića o napadu na Vučića neprimerena

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sadik Ahmetović smatra da je izjava ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da iza napada na srpskog premijera Aleksandra Vučića u Potočarima prošle godine stoje bošnjački političari, ne doprinosi stabilizaciji odnosa u regionu.

Sadik Ahmetović je istakao da je izjava Ivice Dačića neprimerena i bazirana na osnovi "rekla-kazala".

"Aleksandar Vučić je u Potočarima napao 'sam sebe', jer masa je reagovala i to niko nije mogao kontrolisati, i to zbog ranijih Vučićevih izjava o rezoluciji UN o Srebrenici, hapšenju Nasera Orića u Švajcarskoj i još mnogo toga", istakao je Ahmetović za portal Kliks.

Ukazao je da je svima u BiH, a pre svega političarima i Tužilaštvu BiH bilo stalo da se otkrije ako iza napada na Vučića stoje pojedinci.

"Ništa ne ukazuje da je neko organizovao taj napad. Siguran sam u to, jer sam bio i blizu samog tog događaja. Masa je reagovala verovatno gnevna na Vučićeve izjave neposredno pre obeležavanja genocida u Srebrenici prošle godine", napomenuo je Ahmetović.

Rekao je da se desio nekontrolisan i stihijski odgovor mase ističući da je siguran da nije bilo nikakve namere da se ugrozi život premijera Srbije.

Dodao je da je sigurno Tužilaštvo BiH imalo saradnju sa MUP-om Republike Srpske, i da su policijske agencije profesionalno odradile i svoj deo posla.

"Poruka Ivice Dačića ne treba nikome, pa ni Srbiji, jer da je postojala neka individualna odgovornost to bi se otkrilo. Svako sebe treba pogledati u ogledalo i videti koliko je kriv pa da izazove takvu reakciju mase", naglasio je Ahmetović.

Prema njegovim rečima, i ranije su srpski političari dolazili u Potočare, a nije bilo takve burne reakcije građana.

"Ja ne prihvatam i ne odobravam takvu reakciju građana prema Vučiću, ali to je bio čisti revolt ljudi na ranije izjave srpskog premijera", zaključio je Ahmetović.

Dačić je ranije danas povodom navoda u medijima BiH da se obustavlja istraga protiv jednog od glavnoosumnjičenih za napad na Vučića u Srebrenici, da to pokazuje da bošnjački političari u BiH stoje iza ovog napada.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво