Дачић: Бошњачки политичари у БиХ иза напада на Вучића

Годину дана не само да бошњачки политичари нису ништа предузели на откривању нападача на Вучића, већ су све учинили да их заштите, истиче министар спољних послова Ивица Дачић.

Ивица Дачић је поводом навода у босанским медијима оценио да се обуставља истрага против једног од главноосумњичених за покушај убиства премијера Александра Вучића у Сребреници да то показује да бошњачки политичари у БиХ стоје иза овог напада.

"Вест о обустављању истраге против једног од главноосумњичених за прошлогодишњи покушај убиства премијера Александра Вучића у Сребреници показује да, у ствари, бошњачки политичари у БиХ стоје иза овог напада", изјавио је Дачић, саопштило је Министарство спољних послова.

"Годину дана не само да нису ништа предузели на откривању нападача и организатора, већ су све учинили да их заштите", указао је Дачић.

Истакао је да је Србија опредељена за мир и регионалну стабилност, али да се она не може градити мржњом и сталним нападима на Владу Србије и њеног премијера, који се понео државнички, а потом доживео покушај убиства и сталне увреде.

"То говори о њима, Србија ће водити своју политику мира и помирења, за коју смо добили признање свих водећих политичара света“, поручио је Дачић.

Тужилаштво БиХ обуставило је истрагу против Алмира Мердића (41) из Јелаха, једног од главних осумњичених за напад на премијера Србије Александра Вучића након комеморације жртвама у Сребреници прошле године, пренео је раније данас РТРС позивајућуи се на агенцију Федерације БиХ Патрија.

Мердић је потврдио да је истрага против њега обустављена, док су у Тужилаштву за Срну рекли да до понедељка не могу да дају информације о овом случају, преноси РТРС.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво