Orešković podržao Karamarka

Hrvatski premijer Tihomir Orešković je, uoči telefonske sednice Vlade na kojoj se odlučuje o smeni prvog potpredsednika Tomislava Karamarka, rekao da Karamarko ima njegovu podršku.

Orešković je rekao da institucije treba da se izjasne o slučaju Karamarka čiju je smenu zbog sukoba interesa zatražila opozicija a podržao je i lidera Mosta koji je u vladi, prenela je Hina.

Karamarkov opoziv traži opoziciona Socijaldemokratska partija koja smatraju da je zbog poslovne povezanosti firme "Drimia" njegove supruge Ane, s firmom konsultanta MOL-a Josipa Petrovića, u sukobu interesa.

Lider Mosta nezavisnih lista Božo Petrov rekao je juče da su, na njegov predlog, poslanici, ministri i članovi Nacionalnog veća Mosta odlučili da u Saboru glasaju za opoziv šefa HDZ-a s mesta potpredsednika Vlade zbog političke odgovornosti.

Orešković je rekao da je svestan da Petrov, koji je takođe potpredsednik vlade, traži smenu Karamarka, ali dodao da ne treba negirati institucije.

"Karamarko će imati moju podršku. Evo, danas slavimo 25 godina Oružanih snaga RH, naši su se branitelji borili za demokratiju i mislim da su temelj svake demokratije Ustav, zakoni i institucije. Mislim da treba da dopustimo institucijama da rade svoj posao i da donesu odluke", istakao je Orešković novinarima posle svečane akademije povodom te godišnjice.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво