Dodik: Garantujem da na mitingu neće biti incidenata

Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik poručio je u sredu u Istočnom Sarajevu da garantuje da na mitingu "Srcem za Srpsku! Stop izdaji" neće doći do bilo kakvih incidenata.

Milorad Dodik je istakao da organizatori mitinga "Srcem za Srpsku! Stop izdaji" neće dozvoliti da dođe do bilo kakvih incidenata, jer je osnovna namera mitinga da izrazi privrženost ideji jake Republike Srpske i manifestuje njen demokratski kapacitet i zrelost, prenosi portal Kliks.

"Na ovaj miting će doći svi oni kojima je stalo do RS i koji žele njen razvoj i jačanje njene autonomije. Na takvom događaju nema mesta za bilo kakve incidente i ja lično garantujem da do njih neće doći", rekao je Dodik.

U saopštenju SNSD-a se navodi da je Dodik danas u Istočnom Sarajevu održao sastanak s predsednicima gradskih i opštinskih odbora SNSD-a iz izbornih jedinica sedam, osam i devet i s njima razgovarao o organizaciji mitinga "Srcem za Srpsku! Stop izdaji".

Zajednički je konstatovano da je organizacija SNSD-a snažna i potpuno sposobna da, zajedno s koalicionim partnerima, organizuje jedan veličanstven i miran miting podrške RS i njenim institucijama.

"Pozivam sve građane RS da nam se u subotu pridruže u Banjaluci i da na jedan veličanstven način celom svetu pošaljemo poruku da je svima nama RS najveća i najznačajnija svetinja", rekao je Dodik, prenosi Kliks.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je da Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Republike Srpske dobro sarađuju i da policija neće dozvoliti da ekstremisti iz Srbije u subotu učestvuju na protestima u Banjaluci.

U Banjaluci će u subotu, 14. maja, pored mitinga "Srcem za Srpsku! Stop izdaji", biti održan i protest opozicionih stranaka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво