Стефановић: Нећемо дозволити екстремистичким групама да оду у Бањалуку

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић за РТС каже да Министарства унутрашњих послова Србије и Републике Српске добро сарађују и да полиција неће дозволити да екстремисти из Србије у суботу учествују на протестима у Бањалуци.

Небојша Стефановић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је премијер Александар Вучић добио информације од безбедносних служби да ће екстемисти ићи на протесте у РС, али је истакао да полиција то неће дозволити.

На питање како ће то учинити, Стефановић је рекао да ће све бити у складу са законом и да ни у једном тренутку неће доћи до угрожавања безбедности.

"Министарства сарађују, размењујемо информације о свему, тероризму, стабилизацији РС, међутим наравно да премијер има више информација, јер до њега долазе информације безбедносне службе и показало се да постоје интереси и фактори који би могли да искористе нестабилност у РС која ће да нашкоди интересима земаља", каже Стефановић.

Истиче да је зато важан позив премијера на мир, иако, како каже, они којима је у интересу да угрозе безбедност неће заборавити овакву врсту поруке.

Ово је кључна порука која треба у великој мери да допринесе да не буде нежељених сценарија, додаје Стефановић.

"Велики је притисак да се тако нешто одржи, многима не одговара ни стабилна Србија ни РС", додаје Стефановић.

Каже да многима не одговара да Србија у економском развоју престиже земље у региону.

"Сви треба да позову људе на смирење, економска стабилност је важна. Било је оваквих случајева до сада, у Румунији, када је раст био 3,8 одсто премијер је био смењен, а смењен је због пожара у дискотеци. Имали смо сличан сценарио са поплавама, 3.000 лешева, па се испоставило да је то било лаж. Та нестабилност се регенерише кад земља има добар раст", каже Стефановић.

Говорећи о срушеним објектима у Херцеговачкој минстар је истакао да се ради на растветљавању случаја, и да као што су решени сви до сада, расветлиће се и ово.

"Главна вест је рушење три нелегална објекта, што не сме да се дешава. То не може да буде главна вест. Полиција за НАТО и против ЕУ нема другу ствар да понуди грађанима Србије, немају понуду за Србију, инвеститоре, не кажу да треба да се радујемо што Србија напредује", истиче Стефановић.

Додао је да не мисли да је премијер хтео да каже да су се у објектима одвијале криминалне радње. Објекат се користио, како каже, за стицање новца.

Говорећи о убиству Јелене Марјановић истакао је да постоји превише информација које нису тачне, али не жели да говори даље јер не жели да омета људе који пожртвовано раде и улажу огроман труд у расветљавању овог случаја.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се