Navijači Dinama osramotili Hrvatsku

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, reagujući na događaje uoči fudbalske utakmice u Temišvaru, rekao da su navijači Dinama divljaci i vandali koji su osramitili Hrvatsku.

Navijači Dinama "Bed blu bojsi" su divljaci koji su osramotili Hrvatsku, izjavio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, reagujući na jučeranje događaje u rumunskom gradu Temišvaru, gde su se navijači Dinama sukobili s domaćim navijačima, napali potpredsednika Dinama Zdravka Mamića i nakon utakmice vređali Dinamove igrače.

Bandić je razgovarao s čelnicima zagrebačke policijske uprave, s kojima se dogovarao o formiranju Veća za prevenciju kriminaliteta.

Na opasku novinara da nakon svake Dinamove utakmice u Evropi gradonačelnik Zagreba mora da se izvinjava gradonačelnicima raznih gradova u kojima je Dinamo gostovao, Bandić je navijače Dinama nazvao divljacima i vandalima, dodavši da oni nisu pravi navijači već sramote Zagreb i Hrvatsku.

"Hrvatska sa svojim pravnim sistemom, odlukama i zakonima mora tome stati na kraj", rekao je Bandić, ističući da ono što je Margaret Tačer napravila s britanskim huliganima mora biti cilj i Hrvatskoj.

Gradonačelnik Zagreba je rekao da svi koji prave nered "moraju po brzom postupku da odgovaraju pred istražnim sudijom, a protiv njih treba podizati krivične prijave i zatvarati ih jer dok se to ne učini neće biti mira na sportskim borilištima".

"Jeste li videli kako je sada u Londonu, kada se igra fudbal, kao u pozorištu. To ćemo i mi dočekati uskoro, ali vlada mora povući prvi potez jer su gradske vlasti nemoćne, osim da apeluju i osuđuju", rekao je Bandić uz upućivanje izvinjenja gradonačelniku Temišvara na vandalizmu navijača Dinama.

"Na trgu na kojem je Čaušesku pobio 1.214 ljudi, danas se ide s pijetetom uz sećanje na te žrtve. Divljaci iz Zagreba i Hrvatske juče su rasturili taj trg, što je sramota", rekao je Bandić, koji je i počasni predsednik Dinama.

Nakon nereda na stadionu i po centru grada, rumunska policija je uhapsila 131 navijača Dinama, od kojih su dvojica bila povređena.

Navijači hrvatskog kluba su pre meča uzvikivali šovinističke, antisrpske, parole, demolirali kafiće i bacali baklje i dimne bombe u centru Temišvara, obračunavali se sa domaćim navijačima, a na njih su nasrnuli i na stadionu.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво