Kerum postao šef Hrvatske građanske stranke

Biznismen i gradonačelnik Splita Željko Kerum na čelu novoosnovane Hrvatske građanske stranke. Uz tvrdnju da HGS nije regionalna, već treća politička stranka u Hrvatskoj, Kerum smatra da će na parlamentarnim izborima osvojiti najmanje 10 mesta u Saboru.

Splitski gradonačelnik i poslovni čovek Željko Kerum danas je na osnivačkoj skupštini Hrvatske građanske stranke (HGS) u Splitu izabran za njenog predsednika kao jedini kandidat.

Skupština je održana u restoranu "Skaj", u trgovačkom centru "Džoker" u Kerumovom vlasništvu, tačno na njegov 49. rođendan i dvadesetogodišnjicu od osnivanja njegovog preduzeća.

Potpredsednici HGS su Kerumovi saradnici i zvaničnici u gradu i strukturama Splitsko-dalmatinske županije.

Osnivačkoj skupštini HGS prisustvovali su predstavnici pojedinih stranaka iz Splita, gradonačelnici Hvara i Trogira i načelnici Šolte i Solina, ali i izaslanik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Slobodan Ljubičić.

Rekavši da nova stranka nije "Kerumova nego stranka svih građana Hrvatske", Kerum je, u komentaru na negativna reagovanja nakon svih antisrpskih izjava u TV emisiji prošle nedelje, rekao da nikad nije napravio ništa loše, a da ga poslednjih dana prikazaju kao nacistu i rasistu, iako s tim nema veze.

Govoreći o svom odbijanju da mu Srbin bude zet, što je rekao u emisiji "Nedeljom u dva", Kerum je kazao da je "na provokativno novinarsko pitanje odgovorio bezazleno i iskreno".

Za mene, rekao je Kerum, postoje samo dobri i loši ljudi i da neko, ako voli i obožava svoju domovinu, to ne znači da druge mrzi.

Uz tvrdnju da HGS nije regionalna, već sigurno treća politička stranka u Hrvatskoj, Kerum smatra da će na narednim parlamentarnim izborima osvojiti najmanje deset mandata u Saboru, a da kandidata za predsednika Hrvatske još nemaju.

Kerum nije odgovorio na pitanje da li će se njegovoj stranci priključiti i zagrebački gradonačelnik Bandić kao što se pričalo u kuloarima.

Osnivanje HGS dešava se u danima opšte osude Kerumovih izjava na račun Srba, Crnogoraca i novinara, ali i odbijanju državnih institucija da protiv nega pokrenu postupak, uz častan izuzetak Veća za elektronske medije koje je podnelo prekršajnu prijavu protiv Keruma zbog podsticanja na nacionalnu netrpeljivost.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво